lördag 29 september 2012

LR Aloe Vera drinking gel

Jag fortsätter med LR-produkterna, detta får bli en LR-helg känner jag. Jag brukar vanligtvis inte skriva om hälsa här på bloggen, jag har funderat på om jag kanske ska göra det då jag håller på med en viktminskning. Men jag är inte säker på att det passar in. Så jag tror detta får bli ett undantag från regeln. Kanske slänger jag in något ibland, vi får se.
Aloe vera är ju känt för sina läkande egenskaper, ofta finner man aloe vera i solskyddsprodukter såsom after sun och dylikt. Jag har använt ren aloe vera-gel ibland när jag bränt mig lite i solen och det känns jätteskönt och svalkande. LR har många produkter med högt aloe vera-innehåll, de satrar stort på det. Den här gelen har jag provat en tid nu. Det är en produkt som man dricker och jag har fått prova persikovarianten, den finns även i honungssmak. Jag har läst i katalogen om dess egenskaper och effekter, men jag är faktiskt inte riktigt säker på vad den ska göra för mig. Jag är ju fullt frisk redan.

Såhär skriver LR om produkten:
Aloe Vera drinking gel Honeyoch Peach är äkta multitalanger. De ber en stabil bas för ditt välbefinnande och passar därför perfekt i kombination med andra produkter.

Jag undrar: Vilka andra produkter och på vilket sätt ska de påverka mitt välbefinnande? Ska de t ex ge bättre immunförsvar och skydda mot sjukdomar eller ska de göra mig pigg? Kanske både och?

Jag har tagit mig en slurk nästan varje dag såsom det står på flaskan. Kan ha missat några dagar pga bortrest, men jag märker ingen som helst skillnad och nu är flaskan slut. Smaken är rätt så god, lite som tjockflytande lightsaft, möjligen med någon lite bismak av något annat. Aloe vera-innehållet är högt, hela 98,2%, vilket nog förklarar det höga priset. En flaska på 1 liter kostar 355:- och det står att man bör ta en slurk före varje måltid (omöjligt i mitt fall för då skulle jag behöva släpa på flaskan överallt). Det blir ju rätt så dyrt faktiskt och om jag ska köpa en så dyr produkt vill jag nog veta mer exakt vilka effekter jag kan vänta mig. Linda har sms-at mig ett par gånger och frågat om jag märker något, men jag kan bara svara att nej, inget alls.

Jag kommer inte att betygssätta den här produkten för jag vet ju inte om den gör nytta om man har någon form av åkomma. Men jag kan konstatera att den inte gjorde något för mig alls.

Har ni testat att dricka aloe vera-gel och märkte ni någon skillnad tro?

2 kommentarer:

Minerva sa...

Jag testade en aloe vera gel för magen för några år sedan, tyvärr har jag glömt bort namnet, men inte heller den gjorde någon som helst skillnad, och svindyr var den.

Ninni sa...

Hmm... Ja några magproblem har jag inte.