onsdag 10 juli 2013

Sommarens favvo-solkrämer

Det går åt mycket solkräm i vår familj. Fyra personer som är i Spanien i tre veckor ni vet... Vissa solkrämer är sådär kletiga och går inte in i huden något vidare, en av dem var Hawaiian Tropics sololja som jag hade i spf20, den köper jag inte igen. Den lade sig på huden som ett oljigt lager, usch! Varning för den alltså.

På bilden ser ni de solkrämer som jag och familjen gillade allra bäst den här semestern:

  • Biotherm Lait Solaire spf 15, tunnflytande väldoftande och gick in i huden på ett kick. Min sambo älskar alla produkter från Biotherm så han lade ofta beslag på denna.
  • Bioderma Photoderm AKN Mat spf30, perfekt med en matt solkräm för ansiktet som dessutom ska motverka oren hud. Den är inte helmatt, men man blir inte sådär flottigt glänsande som med många andra solkrämer. Dessutom fick jag bara nån enstaka finne under semestern och jag brukar få en hel del av solkrämer och värme så jag tror minsann att den funkade. Doftfri.
  • Kiehl's Ultra Light Daily UV Defense spf50. De flesta solkrämer med spf50 eller högre är sådär kletiga och tjocka, men den här är mycket trevlig och sjunker in fort. Perfekt på utsatta ställen som pannan, dekolletaget eller axlarna. Doftfri.
  • Apolosophy Transparent solspray spf30 från Apotek Hjärtats egen serie. Ickefet och går in superfort i huden, doftar dock lite alkohol men doften försvinner så fort den sjunkit in i huden. Ena sonen vägrade använda någon annan solkräm än denna och jag håller med honom - den är jättebra! Pumpen funkade klockrent. 
Är lite lat idag och skriver inte ut priser och inköpsställen, men undrar ni i kommentarerna så kan jag uppdatera såklart! 

4 kommentarer:

beautylana sa...

Biotherm är ganska dyr dock... :-(

Ninni sa...

Ja, tyvärr är den det...

Frida G Svensson sa...

Jag använder Vichy spf 50 för ansiktet. Jag älskar den! Den tar jag på ansiktet och över decolletaget (stavning?). Gör inte huden fet och ger inga finnar. Den lämnar inte heller en vit hinna så som vissa ansiktssolskydd kan göra.

Kram på dig

Ninni sa...

Bra tips, Vichy gör bra grejor.