fredag 18 april 2014

BB- och CC-krämer utlåtande del 1

För ett tag sedan berättade jag för er om mina vårplaner för bloggen. En av planerna var att skriva lite om de BB- och CC-krämer jag äger. Idag tänkte jag visa er tre av dem. Två av dem kommer från Korea och det är Hanskin och Dr Jart+. Sen har vi Cliniques Superdefense CC-cream. 

Jag är fullt medveten om att en BB-kräm och en CC-kräm ska vara olika. BB kan stå för blemish balm eller beauty balm och CC står för colour correcting balm och säkert flera andra saker. Dock så har jag märkt att olika märken tolkar dessa betydelser helt olika och en BB-kräm och en CC-kräm kan vara väldigt lika precis som två BB-krämen kan vara totalt olika. I min värld spelar det alltså ingen roll om krämen heter BB eller CC utan man får prova sig fram till vilken variant man gillar helt enkelt för det finns ingen enkel lösning på vad som passar just dig. Be gärna om en liten provburk om du tänker köpa en dyrare variant i svenska butiker. Att ta med en pytteliten burk själv till butiken är ett smart drag. Tror gärna expediten trycker ut en liten klick till dig som du kan prova hemma om du frågar snällt. 
Här har ni alltså tre varianter och anledningen till att jag slår ihop just dessa är att de är rätt lika i mitt tycke:

  • Hanskin Bio Origin Wrinkle Talk BB
  • Dr Jart+ Rejuvenating Rejuvenatging Silver label 
  • Clinique Superdefence CC cream 

Gemensamt för dessa tre är att de har hög solskyddsfaktor på mellan spf 30 och 35. Det tycker jag är toppenbra. Dock får man lite solkrämskänsla när man använder dem och det får man oftast räkna med när solskyddet är såhär högt. De t o m doftar ungefär likadant, lite sådär talkigt solkrämsaktigt. Täckningen är medium och kanske lite åt det mer täckande hållet än vad många andra sånna här krämer har. Jag ska inte säga att de är direkt portäppande, men i kombination med värme så får jag ofta lite plitor ihop med solkrämer och det får jag även med dessa. Tror kanske inte att man kan göra så mycket åt det för solskydd måste man ju använda när man är ute i solen.

Här ser ni nyanserna i samma ordning som jag visar tuberna ovan. Jag har swatchat på handen. Jag tycker att både Hanskin och Dr Jart är för grå i tonen för mitt ansikte, jag ser liksom död ut och får kompensera med att försiktigt pudra med en puderfoundation ovanpå för att få till en bättre ton. Däremot passar Clinique min hudton bra vintertid, ni ser att den är brunare än de andra två. På sommaren är den för ljus för mig.
Ni ser att Dr Jart+ är den gråaste av dessa tre krämer, jag tycker således att den passar mig sämst av dessa tre.
Både Hanskin och Dr Jart+ medföljde i en av de Memeboxar som jag köpt och jag tycker det är toppen med sånna boxar så man får prova sig fram till vad man gillar. Men dessa finns att köpa på eBay. Koreanska märken finns ofta i provstorlekar om ni skulle vilja prova på, man kan klicka hem alla möjliga prover på koreanska skönhetsproduter till en mycket låg penning. Bara sök på märke och produktnamn så får ni upp allt möjligt kul. Jag tycker det skulle vara bra om alla märkens produkter fanns att köpa i provstorlek, håller ni med?

Cliniques CC-kräm finns att köpa t ex här och på Kicks och varuhus såsom Åhléns och NK.

Jag har fyra BB-krämer till att visa er så jag återkommer inom kort! Då ska ni även få veta vilken eller vilka krämer som blivit mina favoriter.

4 kommentarer:

Mia sa...

Jag är en sån sucker för BB/CC kräm. Har flera otestade i skåpet men av de jag testat hittils gillade jag Lumenes CC och Loreals Nude Magique som jag inte tror du gillade. Isadoras gillar jag inte doften på. Den luktar vattenfärg.

Ninni sa...

Kan avslöja att Nude Magique ju är min favorit.

Kerstin sa...

Kul att se!

Jag gillar Cliniques BB, men varken den eller CC:n finns i perfekt nyans för mig. Otur!

Ninni sa...

Osis...