lördag 14 mars 2015

Nyheter från Clinique för aknebenägen hy


Häromdagen kom den här fina påsen hem till mig! Avsändaren är Clinique som ni ser. De lanserar tre nya produkter i sin serie Anti-blemish, dvs den hudvårdsserie som lämpar sig för aknebenägen hy. 
De nya produkterna är:

  • Anti-blemish solutions BB cream med spf40, 295:-/30 ml
  • Anti-blemish solutions Deep Cleansing Brush Head, 185:-/st
  • Anti-blemish Solutions Cleansing Gel, 230:-/125 ml
De två senare produkterna kallar Clinique för Partners in crime då de tillsammans effektivt ska rengöra huden från bakterier, smuts och olja som kan bidra till orenheter. Borsten ska man naturligtvis använda tillsammans med sin eldrivna Sonic system-borste. 

Sonic-borsten med det vanliga borsthuvudet har blivit en storfavorit i mitt badrum, den har sin stadiga plats i duschen. Jag jämförde det vanliga borsthuvudet med det nya från Anti-blemish-serien och stråna är något kortare och tätare för en djupare rengöring. Men denna är absolut inte hård. Man ska heller inte trycka hårt när man använder denna utan låta borstens vibrationer göra jobbet.
Anti-blemish Solutions Cleansing Gel är en genomskinlig löddrande gel som man såklart kan använda även utan borsten. Den innehåller salicylsyra som är en välkänd ingrediens mot akne. Den innehåller även acetylglukosamin som ska verka exfolierande och ta bort döda hudceller. För att motverka överskottsfett som täpper till porerna på huden har man även tillsatt sjögräs. Koffein, sukros och gentianarot ska lugna huden och glycering ska återfukta. jag googlade på gentianarot så följ länken så ser ni vad det är.
Sen kommer vi till BB-krämen i serien. Clinique säger att många tror att högt solskydd orsakar finnar men att det är fel. Faktum är faktiskt att jag brukar få en del sådana när jag använder högt solskydd så jag ser fram emot att bli överbevisad här. Såklart tror jag även att värmen och att man då svettas mer har med saken att göra, men vissa solkrämer känns ju täppande redan från början, lite som att stänga in huden i plast. Så detta ska bli väldigt intressant!

Den nya BB-krämen, som är tunnflytande och icke-fet, ska ge en felfri hy, täcka finnar och såklart skydda huden från solen utan att täppa till porer eller ge nya finnar. Den ska även förhindra att akne-ärr mörknar. Innan man använder krämen ska flaskan skakas ordentligt, det ligger t o m sånna där skak-kulor i den.
Tre nyanser lanseras:

  • Light
  • Medium
  • Dark
Det konstiga är att på flaskan jag fick hem så står det light/medium så jag kanske har fått hem något mellanting avsett för pressutskick? Hur som helst så är den något för mörk för mig just nu när jag är vinterblek och jag har heller inga finnar just nu så jag väntar lite med att börja testa den på allvar. Men jag är otroligt nyfiken på om den kan motverka de finnar jag brukar få på sommaren.

Jag kollade Cliniques svenska webshop och alla tre produkterna finns redan nu att köpa där!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du har julafton ofta! Clinique är en klar favorit! /Carin

Ninni sa...

Ja, de har verkligen himla bra grejor!