fredag 24 april 2015

Kiko - Cool touch eyeshadow

Jag har bloggat alldeles för lite om mina nyinköp från Berlin, det ska bli ändring nu! Idag tänkte jag berätta för er om den här godingen - för det är verkligen en goding! Detta är en kräm-puderskugga från Kiko som heter Cool Touch Eyeshadow. Kräm-puderskugga? Ja, faktiskt, den är som ett slags mellanting mellan kräm och puder. Jag har provat liknande förut, t ex från L'Oreals Infallible-serie, men denna är krämigare faktiskt.
Skuggan kommer i en fin dosa med dubbla lock och man får med en applikator i asken. De dubbla locken motverkar att skuggan torkar.
Jag valde nyansen Ingenious Taupe, en mullvadsgråbrun nyans med skimmer. Jag är svag för sådana färger och de passar till allt.
Varför heter dessa skuggor Cool Touch då? Jo, denna känns som kallt vatten när du lägger den på ögonlocket. Man känner det inte när man swatchar på handen, men ögonlocken är ju känsligare. Jag gillar känslan!
Jag tog en bild i sol och en i skugga så ni kan se strukturen, den är krämig och väldigt lätt att tona ut. Jag skulle lätt rekommendera denna till någon som är nybörjare på krämskuggor för den är helt suverän och jag har redan använt den flera gånger. Jag tycker inte pensel funkar så bra med krämskuggor utan föredrar faktiskt skumgummiapplikator i detta fallet. Fingrarna funkar sådär med denna, annars brukar jag använda dem till andra krämskuggor. Jag har lagt skuggan ovanpå Urban Decays Primer Potion och då håller den lätt hela dagen.
Och så en swatch i solsken....

...och en i skugga. Den har väldigt bra täckning utan att vara svår att manövrera.

Jag skulle vilja ha fler av dessa Cool Touch-skuggor, de finns i åtta nyanser och man kan köpa dem i Kikos butiker runtom i Europa eller på Kikos hemsida som levererar till Sverige numera med rimlig fraktkostnad. De kostar 8,90 euro, dvs ca 85:-.

3 kommentarer:

Lotta L sa...

Så fin! Perfekt färg!

Ninni sa...

Ja och så rolig känsla på ögonlocket! Svalkande liksom...

Lackert sa...

Gör snygg färg