onsdag 8 april 2015

Nostalgiska drömmar

Ibland får jag lite nostalgiska anfall och måste googla lite bilder från 80-talet. Låt mig svamla lite:
Hur många av mina läsare var med på Date-tiden och vilken var er favoritdoft? Min var definitivt den blå som hette Pamela, men sen hade jag även en mintgrön som jag gillade, men jag minns inte vad den hette, gör ni? Det var någon tjej med kort hår på bilden har jag för mig... Jag hade även den lila deodoranten som var helt ok. Date återlanserades för några år sedan med nya dofter och ny design, men det verkar som om serien snabbt dog ut igen, de skulle nog behållit den gamla designen. Likaså Jane Helens hårvårdsserie, tror den fanns på Rusta under en period rätt nyligen om den inte finns kvar. Sen fanns det någon serie med en knallgrön flaska med äppelschampoo som doftade starkt av gröna äpplen. 
Sen kan jag nästan känna doften i näsan av Timoteischampot... senare kom även Respons som blev väldigt populärt. Ja, det var mycket hårvård... de neonfärgade hårgeléerna kom också på den tiden. Jag praoade på ett parfymeri i Fältöversten i Stockholm, Helskön hette det och jag minns att jag fick bygga pyramider av hårgeléburkar i skyltfönstret. 
Jag var otroligt förtjust i Victoria Principals hårvårdsserie Jhirmack, jag minns att schampot var lite sådär geleaktigt. Man hällde lite schampo i handflatan och satte fingret i mitten av klicken och gropen blev kvar för någon sekund. Doftade ljuvligt, jag minns att denna serie var populär samtidigt som Susanne Lanefelt knep som bäst i sin teveserie jymping och jag drömde om benvärmare och pannband, haha. 

3 kommentarer:

Lackert sa...

Hade flera av Date sorterna i tonåren :) Jane Helen använde jag åxå.
Tycker det är synd att den "nya" Date försvann för jag hittade en där som jag tyckte jätte mycket om, tror jag har lite kvar i en flaska än

Ninni sa...

De fanns en vinröd doft i nyare serien som var god...

Kerstin sa...

Vilka roliga bilder! Den röda och den aprikosa Date:n gillade jag bäst :)