fredag 29 maj 2015

Concealer, min bästa vän tidiga mornar

Jag är ingen morgonmänniska alls. Sovmornar är min melodi och jag sover gärna till tio om jag får för att sedan läsa tidningen länge ihop med en kopp kaffe. Kanske borde jag blivit rockstjärna? Men jag har ju ett jobb med kontorstider så jag får vackert pallra mig upp ur sängen fem dagar i veckan. När jag tittar mig i spegeln på mornarna så syns det att jag är trött...  därför är concealers min bästa vän den tiden på dygnet. Idag tänkte jag visa er vilka olika varianter av concealers som finns i min arsenal.
Jag har flera olika typer av concealers. Ovan ser ni de concealers jag har i kakform.

 • Den utan förpackning kommer från amerikanska Coastal Scents (tror jag har nån till nyans av den som jag har förlagt). Man kan köpa förpackningar i olika storlekar och bygga sina egna paletter med deras produkter. Denna täcker bra, men är en liten smula torr och kakig fast bara lite. Mycket bra pris på dessa, de kostar bara $1,95/st och finns här. 
 • Den som nästan är slut kommer från Bare Minerals och heter correcting concealer. Den är superbra! Krämig och täcker bra samt lätt att jämna ut. Jag har faktiskt använt den även under ögonen fastän den är i dosa och det har funkat jättebra. Kommer troligen köpa en ny inom kort, synd att den är så dyr bara. Min nyans heter Light 2. 
 • De båda nedersta på bilden kommer från Bobbi Brown. Den vänstra heter Creamy Concealer och nyansen heter Warm Beige och är lite åt det gula hållet för att täcka mörka ringar under ögonen. Den högra heter Corrector och är i nyansen Light to Medium Bisque och kan också användas under ögonen. Jag tycker dessa är bra, men de når inte riktigt upp till toppklass för de är en liten smula för hårda i konsistensen och därför föredrar jag Bare Minerals dosa även om jag använder dessa också.
Alla ovan funkar fint även till näsvingar och plitor. 

Sen har jag två stiftconcealers:

 • Den vänstra kommer från Murad och det är en produkt som är tänkt att täcka finnar då den har antiinflammatoriska egenskaper. Jag använder nästan alltid detta när jag får en plita i ansiktet, däremot är denna concealer för kritig att använda under ögonen och det ska man ju inte heller.
 • Stiftet till höger kommer från budgetmärket Catrice, som är ett av mina favoritmärken på budgetfronten just nu. Denna concealer är krämigare än Muradstiftet och jag använder den både under ögonen och kring näsvingarna med gott resultat. Jag bara duttar på och jämnar till med fingrarna. 
Nyligen hade jag även en stiftconcealer från Revlon, men den tyckte jag var för kakig så den köper jag inte igen.  

Här har vi lite blandade concealers och fakturm är att ingen av dem är någon favorit i min bok av olika anledningar.

 • Tuben kommer från Lancôme och denna concealer heter Effacernes Longue Tenue. Jag tycker det är lite bökigt med concealer i tub för det är svårt att få rätt mängd och jag är för lat för att dutta ut på handryggen tidiga mornar. Dock så var denna min favorit för ett antal år sedan så detta är inte min första tub. Min tub är inte fullstor utan innehåller bara 5 ml och den fullstora innehåller 15 ml, minns att min första tub räckte typ för alltid så vill ni ha en dryg concealer välj denna. 
 • Sen har vi en penselpenna från Clinique som heter Airbrush concealer. Denna är mer som en highlighter men finns i olika nyanser. Jag tycker penselpennor är lite opraktiska för det är svårt att få lagom mängd. Man vrider och vrider och så kommer ingenting. Så vrider man lite till och så kommer det för mycket. Känns lite ohygieniskt också med penseln. Jag har testat YSL's berömda guldpenna men gillade inte den heller något vidare. 
 • Den lilla grejen längst upp till höger är en puderconcealer med skumgummidutt. Den kommer från sydkoreanska A'Pieu. Jag tycker att den ger för lite produkt på huden, det är som en kaka i locket som dutten nuddar och så är det en metallfjäder i locket tror jag. Man får dutta rätt mycket och jobba med att jämna ut. Dock brukar jag använda denna när jag använt puderfoundation och behöver bättra på under ögonen, då vill jag inte använda krämconcealer. 
 • Nederst på bilden ser ni en concealer i "läppglanshylsa" från Sydkoreanska Missha. Den är lite för ljus för mig även vintertid, men den är rätt så bra och har medelmycket täckning.  

Jag har även två concealers som jag precis köpt och som jag inte testat ännu. Båda kommer från Maybelline och jag har sett hyllningar av dessa i så många bloggar nu att jag var tvungen att få prova. Jag passade på att beställa dem från Feelunique när de hade köp-tre-betala-för-två-erbjudande på Maybellineprodukter, Jag köpte även en krämskugga som jag visar snart.

 • Den vänstra heter The Eraser eye och har en skumgummidutt längst upp som ni ser. För att vara ärlig så tycker jag den känns rätt ohygienisk, men eftersom alla bloggare som jag läst som provat den älskar den så blev jag ju nyfiken. Även på Youtube är denna hyllad... så man undrar ju.
 • Den högra kommer från Maybellines Fit Me-serie och ska tydligen vara något extra. Jag gillade pudret i samma serie och kan även tänka mig att testa den foundation som finns i serien. 
Har ni testat några av de concealers jag har eller har ni andra favoriter? Skulle vara kul om ni ville berätta. 

6 kommentarer:

Anna sa...

Har fit me varianten, men den är alldeles för gul för mig...

TheUdoon sa...

Jag har Missha-concealern, och än så länge är den den enda som varit blek nog för mig av alla jag testat. Att priset är rätt skadar ju inte heller :)

Ninni sa...

Anna, den finns i fler färger. :)
TheUdoon, Missha gör verkligen bra och prisvärda produkter, synd bara att man inte kan testa nyanserna i butik...

Minerva sa...

Ja, den från Missha gillar jag jättemycket, kommer säkert att beställa ny när det behövs.

Kerstin sa...

Jättekul att se! om jag hinner ska jag haka på med ett inlägg :) Jag borde tex berätta om den koreanska jag fick av dig, den är väldigt bra.

Ninni sa...

Minerva, ja jag funderar bara på en annan nyans...
Kerstin, jaaa, gärna!