lördag 8 augusti 2015

Hemma igen!

Sent igår kom vi hem från nästan fyra härliga veckor i Spanien. Jag har förstått att vädret i Sverige varit uselt denna sommaren och lider verkligen med er som inte haft möjlighet att få ljus och värme. Jag kan verkligen inte klaga på vädret under min semester, mellan 30 och 45 grader varmt och sol 99% av tiden. Vi hade några moln en dag eller två och då tyckte man nästan det var skönt eftersom temperaturen gick ned en smula. 

Jag har köpt en massa roliga produkter på resan såklart och de kommer jag att visa er framöver. idag tänkte jag visa er de tre produkter som jag tyckte var allra mest användbara i värmen. Tre riktiga pärlor faktiskt även om de kanske inte förefaller så roliga vid första anblick.
Den första produkten är en kräm med spf 30 från  Basiderm, den finns att köpa på apotek som t ex Apotea. Den heter Oil Control Daily Moisturizer. Jag brukar alltid få ett helt gäng finnar av solkräm och svett när jag är på solsemester. Jag har testat massor av olika solkrämer för ansiktet, t ex från Murad, Avene, La Roche-Posay och Bioderma. Men alla känns portäppande utom den här! Jag har varit glad varenda dag för denna flaska! Jag fick den på Daisy Beauty-mässan och hade lagt den i min påse med solkrämer inför Spanien. Svinbra helt enkelt - kommer nog aldrig att använda något annat i ansiktet i solkrämsväg. Dessutom är den oparfymerad och inte ens dyr - en flaska på 118 ml kostar sisådär 149:- och förpackningen är perfekt - flaska med pump. 

Den andra produkten är de här rengöringsservetterna från Formula 10.0.6. Jag har inte provat några andra sånna här så jag har inget att jämföra med men kan tänka mig att det finns fler märken som funkar lika bra. Eftersom jag svettas floder när det är 40 grader varmt så har jag behov av att torka av mig även mitt på dagen förutom att jag tvättar mitt ansikte morgon och kväll. Jag har använt en sån här nån gång under dagen och därefter återapplicerat Basidermkrämen och jag tror att kombinationen har hållit finnarna borta. Jag har bara haft någon enstaka plita under dessa fyra veckor och det har aldrig hänt förut. Enkla att ha med sig är de ju såklart också. Skönt att känna sig fräsch trots värmen.
Den tredje och sista produkten  är den här in-shower-lotionen från Nivea. När det är sådär varmt så har jag jättesvårt att smörja in mig efter duschen. Krämer lägger sig bara som en yta och så svettas jag bort dem. Denna använder man i duschen efter att man tvättat sig och sen spolar man bort överskottet. Efter duschen behöver man inte smörja sig utan huden blir återfuktad utan det där kladdet som man får av en kräm. Ska ha en sån här med mig vid varje solresa framöver. Tror det finns flera varianter av dessa från Nivea.

Smink har jag knappt använt alls under semestern. Vissa dagar har jag haft pyttelite mascara och lite läppglans, men oftast har jag gått helt osminkad. Det som slår mig är hur fort man kommer iväg på olika saker när man inte behöver göra sig i ordning. Håret har jag haft i en liten boll med en hårsnodd för allt annat har varit för varmt, blir så nedra svettig i nacken när det är utsläppt eller i hästsvans så jag vill ha bort det så mycket som möjligt i värmen.

Inga kommentarer: