fredag 21 maj 2010

Parfym nr 9: Ming shu från Yves Rocher


Såhär beskrivs doften:
Den mest intensiva tolkningen av Ming Shu Flaskan med harmoniska linjer inbjuder dig att upptäcka Ming Shu Eau de Parfum. En marin doftnot öppnar kompositionen som en transparent bris med asiatiska förtecken. Ming Shu-blomman smälter sedan samman med den varma sensualiteten hos ylang-ylang för en blommig doftharmoni. Doften avrundas med en mjuk och mystisk fond av vanilj och sandelträ
Vilken doftfamilj?
Blommig vattendoft. Blommiga vattennoter med marina accenter. Den här doftfamiljen kännetecknas av en transparent parfym som sammanför vattnets fräschhet med blommans marina doftnoter. I Ming Shu är det den mjukt gröna och rena doften hos näckros-blomman.

Såhär tycker jag:
Oerhört lättburen vardagsdoft. Den är frisk och fräsch. Det enda jag kan komma på som är negativt är att den är ganska alldaglig, den sticker helt enkelt inte ut. Men om man betänker att en flaska på 30 ml just nu bara kostar 135:- i Yves Rochers webshop (de har ju nästan alltid halva priset på allt men det står att normalpris är 225:-) så är den ett rent fynd! Jag ger den en femma för att den är så prisvärd, hade det varit en dyrare parfym så hade den fått en fyra.

Nästa parfym för test: Moon sparkle från Escada.

Inga kommentarer: