måndag 9 september 2013

Dior Millenium

Herrejösses vilka fina produkter Dior har lanserat på sistone. Jag tror de slagit rekord faktiskt! Jag skulle vilja ha typ allt som de gör just nu. Det är sällan jag känner en sån entusiasm, för man har ju sett det mesta nu på något sätt (Clarins höstkollektion t ex är faktiskt rätt så trist). Jag kunde inte motstå att köpa en av de nya fina skuggorna från Fusion Mono-serien. Mitt val föll på nyansen Millenium. de finns i sex stycken olika färger. Jag tror dessa skuggor kommer att finnas i det permanenta sortimentet framöver, men är inte säker. Jag hoppas att det är så för jag kan definitivt tänka mig fler.
Kolla bara skimret! Bilden gör den knappt rättvisa. Skuggan är som en kudde i burken, lite mjuk och "bouncy" på något sätt, hittade inget svenskt ord tyvärr, jo, kanske fjädrande kan passa? Man får en praktisk applikator med i förpackningen. Den kan tas isär och fällas ihop så att den blir mindre och inte kladdar av sig. Jag brukar föredra att lägga på krämskuggor med fingrarna, men jag tycker för ovanlighetens skull att denna applikator är riktigt bra.
 Inte så bra swatch, men kolla in bättre sådana hos Temptalia.

Jag var ju såklart tvugen att testa skuggan med en gång, den är lätt att använda och man kan bygga på täckningen i flera lager om man vill. Jag ramade in med en mörkgrå penna från Urban Decay och så passade jag även på att öppna en ny mascara från No7. Jag har nämligen varit jätteförkyld och då är det bra att byta mascara. Får återkomma om denna när jag testat ordentligt.
Jag fick för mig att jag skulle jämföra Diors Millenium med den hajpade skuggan Erica F från Lancôme och de är faktiskt rätt så lika nyansmässigt. Dock har Diorskuggan en stor fördel - den glittrar inte av sig. Erica F är nämligen rätt så "drällig" på den fronten och jag brukar få en del glitter på kinderna när jag använder den. Det problemet slipper man undan med krämskuggor. När det gäller hållbarheten så vinner dock Erica F för en krämskugga har ju mycket kortare bäst-före-datum än en puderskugga.  
Ser ni, de är faktiskt rätt lika och skimret är också rätt så likt mellan de två skuggorna. Millenium finner ni på Escentual eller Feelunique för £19,95 (+frakt ca £3) resp £23,50 (gratis frakt). I svenska butiker kostar de 340:-/st, lite väl saftigt tycker jag för en enda skugga.

6 kommentarer:

B R O W N S U G A R sa...

Jisses så snygg!!

Lotta L sa...

Jättesnyggt! Väldigt fin färg!

Sublim sa...

Vad kul att du visar just den här färgen! Har själv funderat på ett köp (eller två) men ville höra lite om den först. Om man har Erika F ska man satsa på en av de andra färgerna istället?

Ninni sa...

Tack, vad kul att ni gillar! Jo, kanske jag hade köpt en annan nyans om jag hade vetat att den var så lik Erica F, men det gör inget för jag gillar den ju så mycket ändå.

Evelinas blogg sa...

Snygg!!! :)

Ninni sa...

Tack, visst är den.