lördag 28 september 2013

Nagelfolie

Som ni vet så gillar jag nageletiketter - fast bara av bra kvalitet. De ska vara extremt tunna och elastiska för att funka. Helst ska de vara gjorda av riktigt nagellack. Annars blir de veckiga och sitter dåligt och det ser riktigt oproffsigt ut. Tänk er själva, det blir som att klistra på ett klistermärke på en rund boll, det funkar inte. De etiketter jag provat som varit bäst är Sephoras och Sally Hansens. De senare har jag beställt ett gäng av på eBay och jag längtar tills de kommer! De finns i massor av roliga mönster och färger. Tyvärr är de oftast jättedyra, kring hundralappen för en ask som bara räcker till en användning, men jag hittade en säljare från USA som tog ca 25:-/asken inkl frakt. Hör av er om ni vill ha säljarens namn, har dock inte fått leverans än som sagt. 

Jo, nu till dagens ämne - nagelfolie. Detta är en lite annan form av nageletiketter, folien är väldigt tunn. Nagelfolie är inte självhäftande utan man behöver ett separat klister. Klistret är av sådan art att det inte torkar, utan ytan blir ungefär som på en post-it-lapp, lite klibbig. Folien i sin tur består av två lager varav det färgade fastnar i klistret och det genomskinliga lagret blir kvar. Man klipper själv till folien i lagom stora bitar. Det finns massa bra instruktioner på Youtube om ni är nyfikna, bara sök på nail foil.

Jag köpte hem tre olika sorters nagelfolie, två på rulle och en i ark. Det finns även mönstrade och sådana i alla regnbågens färger. Klistret jag köpte visade sig dock inte vara något vidare, det var alldeles för tjockt och det blev inte bra så jag googlade på nail foil glue och fick upp tips på en annan sort som jag ska testa snart. Mitt lim var kanske för billigt, jag gav bara en tjuga för det. Därför har jag ännu inget resultat att visa er, men jag lovar att jobba på det så snart det nya klistret kommer med posten. Jag hoppas kunna åstadkomma lite minx-effekt då folien är lite som bladguld. Nagelfolie köper man enklast på eBay och man behöver inte ge mer än kanske 10-15:- för en rulle så det är inga dyra saker alls.

Har ni testat nagelfolie och hur gick det i så fall? Vad har ni använt för produkter?

4 kommentarer:

beautylana sa...

Spännande!

Ninni sa...

Lovar visa sen!

Lotta L sa...

Jag har aldrig provat, verkar både jättesmart och kul! Fast pilligt...

Ninni sa...

Ja, pilligt lär det bli,hihi.