torsdag 6 oktober 2011

Skuggor skuggor skuggor

Jippi! Mina skuggor från Allcosmeticwholesale har kommit! I ren glädje tänkte jag bjuda på sminknörderi på hög nivå så ni som inte är sådär särdeles förtjusta i smink kanske tröttnar halvvägs för detta blir ett riktigt nördigt inlägg känner jag.
Jag beställde fyra stycken Colour Design-skuggor från Lancôme. Den jag hade mest sug på var Volcano som jag spanat på, har letat överallt efter denna. Sen köpte jag även Garment, Vue och Filigree. Om det hade funnits fler färger av dessa så hade jag nog köpt dem också för de kostade bara $3,50/st (ca 26:-), ser nu på sidan att de är höjda till $4,50 men det är fortfarande billigt då Kicks tar 195:-/st för dessa. Nu ligger inte de här i konsumentförpackning för de är troligen avsedda för butiksdisplayer.
Om man tittar på Kicks hemsida så finns inte dessa, jag tror att de har olika namn beroende på om de är avsedda för den svenska eller amerikanska marknaden för flera av färgerna är snarlika, nästan så jag får lust att jämföra mina skuggor med de i butik. På baksidan av skuggorna står beteckningar som är:
-Volcano 18G30V
-Garment 18G40V
-Vue 18G50V
-Filigree 18G40V (konstigt nog samma som Garment).
Eftersom frakten från Allcosmeticswholesale var ganska dyr (ca 120:-) så passade jag även på att köpa lite andra skuggor som såg fina ut. Detta är Stilaskuggan Barefoot Contessa, jag älskar nyansen som är lite sådär åt det rödbruna hållet fast inte för mycket rött. Denna kom också utan konsumentförpackning. Jag ska kolla om jag kan hitta en tom-palett med magnet, nån som vet var det finns att köpa? Jo, det finns säkert på eBay, men jag är lite för feg för att handla där så gärna nån annan shop som är pålitlig... Det jag är ute efter är en helt tom palett, dvs utan hål för skuggorna eftersom de skuggor jag har är i olika storlekar. Om jag inte hittar någon så funderar jag på att köpa en tom ask och klistra i magnet som man kan köpa i ark på Panduro.
Sen köpte jag även en duoskugga från Smashbox som heter Sexy/Demure.
Visst är den underbart fin! Båda färgerna känns så användbara. Jag återkommer sen när jag testat ordentligt och rapporterar om pigmenteringen är bra.
 Såhär ser den ut baktill.
Jag är ruskigt förtjust i greige-skuggor (grå/beige/bruna), vet inte riktigt varför men jag trivs så bra i sånna.
Här har vi de jag lyckats samla på mig hittills. Högst upp har vi ju då nya Lancômeskuggan Volcano, nere till vänster är Max Factors klassiker Burnt Bark, sen är det Shady Lady från The Balm (den sitter i en palett som heter Balmbini), sist men inte minst har vi en Bourjois-skugga som heter Ombre Stretch i färgen Brun Nylon.
Swatchar dem här (sånt gör jag ju aldrig annars men idag slog jag på stort) så från vänster har vi:
-Shady Lady (The Balm)
-Brun nylon (Bourjois)
-Volcano (Lancôme)
-Burnt Bark (Max Factor)
De övre swatcharna på bilderna är lagda på Make Up Stores Hightechlighter Platina för den är den av mina primers som skuggor fäster bäst på då den är fettbaserad. De nedre och lite mindre swatcharna är lagda på bar hud.
 Äh vi tar en bild med blixt också. Ni ser att skuggorna är rätt lika, men inte exakt...
Här ser ni att Hightechlightern är ordentligt fet. När man använder en sån här som primer så är det väldigt viktigt att man tar så lite som bara är möjligt, yttepyttelite alltså. Jag brukar applicera med ett rent finger och stryker ut produkten så att den inte ens syns på ögonlocket. Huden känns då lite gummiaktig, då har man fått ett bra fäste för de skuggor man sen lägger. Jag tar sen ordentligt med skugga på penseln och trycker in den, det gäller att mätta primern ordentligt med skugga för annars creasar skuggorna efter en stund. Sen suddar jag kanterna ordentligt med en ren pensel. Face Stockholm har också en liknande produkt.

8 kommentarer:

Carro sa...

Jag vet att det finns några paletter som heter nåt med Z som är så som du beskriver. Annars kan man ta ur "hålen" i MACs paletter.

Kerstin sa...

Vad kul att se swatches! Och vilka underbara fynd! Lancome la nog om sitt sortiment för ett tag sedan, så det kanske är därför vissa heter lite olika.

Om jag inte är ute och cyklar finns tomma paletter just på acw, kanske får du lägga en beställning till :)

Smashboxduon ser så fin ut. Den har jag spanat på många gånger. Och det tåls att sägas igen: himla härlig shopping :)

Honi sa...

Tänker instinktivt Z-palette till det du behöver. Tror inte du kan köpa dom i butik i Sverige dock, men man kan köpa via deras webshopp om jag inte missminner mig helt. Annars kan man ju köpa Mac's paletter med "hål" för skuggorna och bara ta ur inlägget med hålen, så får man en helt tom palett! Skuggorna är döläckra, jag blev himla sugen på greige.

Ninni sa...

Z-palette...det måste undersökas! Tack tjejer!

Carina (TotalBeauty) sa...

Vilken underbar shopping du har gjort :)

Önskar att jag var modig nog att handla från sådana webbutiker, blir så förbaskat och tråkigt nog misstänksam när det skiljer sig så mycket i pris. Är rädd att det ska vara fake produkter då. Men ifall du känner dig 100 % säker på att alla produkter du har köpt är äkta, så kommer jag garanterat att shoppa där.

Ninni sa...

Jadå, jag är tämligen säker på att de är äkta. Rätt snabb leverans också och bra packat. De säljer även en del MAC-produkter som ser äkta ut. Priserna är inte alltför låga på MAC sådär så man blir misstänksam och dessutom har de rätt många andra märken som t ex Maybelline som jag aldrig hört talas om ska finnas som fake då de inte är så dyra.

Anonym sa...

Så fina!!! Kram Cookie :-)

Ninni sa...

Tack Cookie! :-)