onsdag 21 mars 2012

Essie - Help me grow

Jag har ju haft problem med mina naglar de senaste åren. De skivar sig långt ned på nagelbädden och går sönder så fort man tittar på dem. Jag har testat alla möjliga nagelstärkare, smort med olja och ätit kosttillskott. Men inget hjälper. Jag tror att boven är att jag avskyr att använda gummihandskar. Jag menar, om jag bara lite snabbt ska torka av diskbänken så åker de bara inte på. Dessutom hatar jag lukten av gummihandskar. Sen är jag alltid noga med att tvätta händerna ofta, fast å andra sidan smörjer jag in dem flera gånger om dagen för att kompensera. Jag har nästan börjat förlika mig med mina korta nagelstumpar. Visst man kan gå på salong och göra konstgjorda naglar, men för en person som knappt lyckas ta sig till frisören en gång i halvåret så känns det som ett för jobbigt och dyrt steg. Konstgjorda naglar kräver ju en hel del underhåll.

Nu har jag iaf köpt mig en ny nagelstärkare efter rekommendation. Jag tänker använda den som underlack, precis som jag alltid gör. Jag använder aldrig vanligt underlack längre utan har alltid nagelstärkare under alla mina lack. Får se om denna fungerar för mig, värre kan det ju inte bli iaf. Jag köpte denna på Kicks för 145:-, rackarns att jag inte visste om den när jag var i USA för där kostade den nog under 70:- såsom övriga Essielack om jag minns rätt.

7 kommentarer:

Lotta sa...

Mitt problem med skivade naglar försvann när jag började använda gummihandskar samt lite dyrare lack och bytte till en glasfil från OPI. Chanels nagellack sägs vara vårdande så jag håller mig mestadels till dom numera. Sen använder jag också alltid nagelstärkare under nagellack. Slutade med vanligt underlack för flera år sedan.

Kerstin sa...

Hoppas att det hjälper!

Lotta L sa...

Jag har precis samma problem! Dom skivar sig hela tiden. Jag har hört om denna att den ska vara bra, men jag har precis nästan köpt Mavalas två fas som jag försöker klistra ihop naglarna med. Känns så hopplöst. Så det ska verkligen bli roligt att höra vad du tycker om den!

Anneli sa...

Tack för tipset om den här nagelstärkaren. Tror jag också ska köpa den faktiskt. Har också problem med att naglarna skivar sig...

Ninni sa...

Ja, det där med gummihandskar... om någon har något tips om några som inte luktar kondom så är jag glad...

BEAUTY SECRETS sa...

Denna låter intressant!
Ta inte konstgjorda naglar, dom förstör egna naglar, jag har vänner som gjort det och dom ångrar det såå mycket!
Men jag vet vad du menar. Diskmedel är dock det värsta för naglarna, hoppas du kan hitta gummihandskar som du kan stå ut med.
Har du provat Nail Food från Scratch Nails? Den har hjälpt mig mycket, bara man orkar använda den varje dag.

Sv: Jag ska absolut skriva om doften sen i min recension, det är något som många vill veta om , dom kan ju vara vidriga i BUS-produkter! Just nu känns den mild och bra, men nu är det bara första gången jag testar den.:)

Ninni sa...

Ja, jag vet att konstgjorda naglar och diskmedel är döden för naglarna... jag har läst om Scratch nailfood, men dels vill jag använda slut den oljan jag har nu och dels så är jag inte sådär jätteförtjust i doften på Scratch-oljan, dock kommer jag nog att köpa den iaf så småningom för alla skriver att den är så bra. Man kanske får stå ut med det då.