onsdag 21 november 2012

En liten fundering...

...jag är inte emot skönhetsoperationer helt och hållet. Jag tycker det är bra om man kan fixa sånt som man har komplex för. En operation innebär ju alltid en risk, speciellt om man ska bli sövd så jag tycker inte man ska göra sånt för lättvindigt. Själv skulle jag kunna tänka mig att lyfta ögonlocken om det skulle behövas när jag är äldre fast för nu finns det inget jag skulle ta risken att fixa. Jag har mina små defekter, men de lever jag med. Om man har extremt pyttesmå bröst eller supertunna läppar och går och mår dåligt av det så är det ju en sak. Det är inte dem tjejerna jag funderar över.

Däremot kan jag känna att vissa operationer och fyllning med sprutor görs bara för att det är modernt just då och det tycker jag är fånigt. Ta t ex det där med stora bröst, det är inte längre lika inne och många tjejer tar bort sina jättestora silikon/gele/koksalt-bröst nu. Jaha, då har de först riskerat att operera sig och sen tar de risken igen att operera bort eländet. Många av de här tjejerna hade fullt normal (läs medelstor) byststorlek innan de opererade sig. Sen har vi det där med läppar. Satt just och tittade på Jane Timglas i en liten filmsnutt från SVT's program Jakten på det perfekta livet. Jag såg även teveprogrammet Småstadsdrottningar igår där en tjej som heter Michela figurerar. Båda dessa damer har fyllt sina läppar så att hela överläppen upp till näsan sticker ut, det är inte bara läpparna som blivit större alltså utan de är helt svullna upp till näsan. De kan ju inte prata normalt. What's up med det? Varför gör man så? Jag bara undrar. Är jag omodern eller hur tänker ni andra? De var säkert mycket sötare innan de började ändra på saker och ting. Och om man töjer ut huden kring munnen på det där sättet - blir inte huden slapp när svullnaden går ner? Haha, tänk att vara slapp-läppad!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Lulu Carters läppar ser ju inte kloka ut, hur kan hon tycka att det är snyggt? Laila Bagge har ju väldigt tunna läppar och har visst provat fyller men hon tyckte inte att det var snyggt. Tänk om fler kunde ha den självkritiken? Kram C

Ninni sa...

Haha, ja Lulu diskuterade vi ju när vi sågs sist. Men hon har inte riktigt lika mycket fyllning upp till näsan iaf. Har inte noterat att Laila hade fyllt sina läppar...

Lotta sa...

Tycker också det är helknasigt. Dom här förstorade läpparna är hemska. Det är när det blir så överdrivet som det blir fel. Jag känner en som alltid haft väldiga komplex för sina små bröst. När hon fick råd gjorde hon en bröstförstoring, men hon gjorde dom till en B kupa. Såg fullkomligt normalt ut till hennes smala kropp. Det kan jag tycka är helt ok!
Själv skulle jag precis som du inte ha något emot att lyfta ögonlocken, hade varit kul att ha en fin eyelinervinge. Annars lider jag mer av min hy. Har haft väldiga problem med finnar och skulle så gärna vilja ha jämn fin hy. Men men, det kostar ju en del och budgeten tillåter inte det just nu.
Börjar dock acceptera mig mer och mer som jag är. Har väl med åldern att göra kanske!

Ninni sa...

Håller med på varje punkt Lotta. Lagom är bäst när det gäller sånt. Hoppas du får bukt med finnarna.

Kerstin sa...

Jag är inte heller mycket för operationer. Tycker att det är så oerhört dumt att ta sådana risker med kroppen! Har man så mkt pengar över kan man lägga dem på att prata med en psykolog tycker jag ;)

Ninni sa...

Mycket bra idé!