måndag 5 november 2012

Igång igen och inköpen från Sephora

Jag har ju varit uppe i Stockholm under barnens höstlov. Den främsta anledningen är att mina föräldrar och min bror bor där. Mitt jobb har huvudkontoret i Solna så jag har jobbat därifrån några dagar medan barnen varit hos mormor och morfar. Sen har jag även hjälpt föräldrarna i trädgården. Min pappa fick sitt ben amputerat strax under knäet pga diabetes i somras så han och mamma behöver lite hjälp ibland. Vi har även hunnit träffa min bror och hans familj samt varit på utflykt till Gamla Stan och Livrustkammaren. Det blev en hektisk vecka så bloggandet fick läggas åt sidan som ni märkt. Ja, där fick ni lite insyn i mitt liv, nu till skönhetsdelen av inlägget.

En av mina bästa väninnor sedan över 20 år bor i Täby - och vad ligger där då? Jo, Sveriges enda och första Sephorabutik! Passade på att besöka butiken och även sova över hos min goa väninna. Min väninna är nästan helt ointresserad av smink så hon köpte ingenting, hon visste inte ens att Sephora fanns i centrumet! Kan ni förstå det? Hihi! Nåväl, vi hann skvallra och dricka vin också och det gillar hon så vi hade mycket trevligt!

 Här ser ni butikens ingång, den klassiska svart-vitrandiga entrén.
Fick skynda mig att fota då det gick förbi folk hela tiden. Man vill ju inte fotografera folk utan att de vet om det. Jag måste säga att det är en fin och stor butik, faktiskt över förväntan. Det blir inte sista gången jag besöker den såvida de inte öppnar en lika fin butik med bättre läge förstås.
Butiken har gott om personal ifall man vill fråga saker. Jag bad om lov att fota och hade nästan förväntat mig att de skulle säga nej, men den rara butikschefen sa att jag gärna fick fota bara jag inte fotade på hyllor som var tomma, de har tydligen sålt bra för det fanns lite tomma fack här och där. Det är ju bara roligt om det går bra för butiken så att Sephora öppnar fler butiker. Här ser ni lite blandade hudvårdsmärken såsom Jurlique, Molton Brown, Ren och Yes to. Priserna kollade jag faktiskt inte in så noga.
Herborist och Sampar är två märken som jag aldrig testat förut, har ni?
Sephoras eget märke var helt klart väldigt mycket representerat i butiken. Här ser ni kroppsvårdsprodukterna som kommer i alla regnbågens färger. De har genomskinliga plastkorgar som man kan plocka ihop saker i om man vill ge bort presentkit. Produkterna är mycket prisvärda.
Kolla bara, som en godisbutik fast utan både socker och andra tomma kalorier!
Make Up Forever har en egen disk, jag har provat något läppglans från det märket och det finns även på Sephora i Spanien. Men jag har faktiskt inte blivit så köpsugen och det blev jag inte nu heller.
Youngblood är ett mineralmärke som jag inte testat förut. Jag vet inte om det finns i Sverige sedan tidigare, men jag har för mig att Grand Parfymeri haft det förut... nån som minns?
365 nyanser på läppstift finns i Sephoras eget märke. Det ni! Och kolla bara alla läppglans. Nagellack finns också i massa färger.
Detta är också Sephoras eget märke, puder och foundations i alla nyanser man kan tänka sig... De har även Benefit, fast jag tog ingen bild på den disken. Benefit är ju lätt att få tag i från diverse webshoppar. Sen hade de Dior, Biotherm, Lancôme, Guerlain och YSL om jag minns rätt. Ja, fler märken än så.

Här har vi mina rätt så blygsamma inköp. Det blev en duschkräm från Sephoras eget märke i doften Lemon Verbena (för bara 30:-), en box från Frontcover (som får ett eget inlägg för den är superfin!) och ett kit med fyra smålack från OPI's nya Bondkollektion. Fick med en hel del prover, men de flesta fick min mamma, behöll bara två parfymprover. Ska snart testa mig igenom alla mina doftprover tänkte jag.
Jag har tidigare kollat in OPI's Bondkollektion och det var inget som lockade sådär jättemycket. Men ändå kunde jag inte låta bli att slå till på detta kit. Fick lite oväntat habegär, hihi.
Färgerna som ingår är från vänster:

  • The world is not enough
  • Goldeneye
  • The spy who loved me
  • Live and let die
Flaskorna innehåller 3,75 ml/st till skillnad från de fullstora som innehåller 15 ml så de är inte stora. Det gör inget för jag använder aldrig slut på nagellack ändå. Det enda som stör mig är att namnen på färgerna inte står på respektive flaska. Jag gav 220:- för mitt kit, vilket gör 55:-/st för lacken. 

Tänker ni besöka butiken och vilka märken lockar i så fall? Jag tror att nästa butik de öppnar ligger i Malmö. Jag frågade om de tänker öppna i Göteborg, men inget verkar klart ännu, precis vad jag misstänkte. 


4 kommentarer:

Kerstin sa...

Oj så härlig shopping! Mycket skumt att följa med dit helt utan att handla, he he ;)

Vad jobbigt det låter med din pappas ben :/ Det måste vara skönt att kunna hjälpa till ibland!

Ninni sa...

Kapp, vänta bara tills Frontcover-inlägget kommer, det är fina grejor. Jo, det är jobbigt för både mamma o pappa så man får försöka hjälpa ibland, bor ju rätt långt bort... 50 mil.

Ninni sa...

Japp skulle det stå, ipaden ändrar jämt på det ordet.

Lotta sa...

Så fina grejer du köpt! Youngblood är jag lite nyfiken på också. Såg det faktiskt häromdagen på Åhléns! Dom hade gjort om totalt där, inte bara fanns Bobby Brown, utan även då Youngblood och Mac. Kul!

Jobbigt för din pappa och mamma, förstår att det måste vara jobbigt att inte kunna göra så mycket som man vill, eller så ofta när man bor långt ifrån.