söndag 21 augusti 2011

Lite blandat

Nu kör jag igång! Jag har massa saker att skriva om, det riktigt kliar i fingrarna att få blogga nu efter ett så långt uppehåll.
Vi börjar med lite naturlig hudvård och då pratar jag verkligen naturlig! I närheten av vårt Spanienboende så ligger nämligen ett svavelbad med en liten grotta som man kan simma in i. Vattnet ska vara undergörande för huden och luktar inget vidare faktiskt, barnen kallar det för äggruttet vatten. I år tyckte jag dock att doften var nästan obefintlig. Detta är ett ställe som är öppet för alla dygnet runt och helt gratis.

På samma ställe finns en lervägg invid en liten bäck som rinner ut från grottan där man kan ta lera med händerna, man skrapar lite med en sten för att få loss lite lera och kletar sen in sig bäst man vill. En del kladdar in sig från topp till tå, men jag nöjer mig oftast med att bara ta lite i ansiktet, låta torka och sen skölja bort med det svavelhaltiga vattnet från bäcken. Oftast brukar det mest  vara tanter i 60-årsåldern som är där, men i år var det konstigt nog mest killar i 25-årsåldern. Har gossarna börjat bli koketta måntro? Min sambo kletar alltid in sig ordenligt, hihi.
Den här lilla burken fick jag i en GWP-necessär innan sommaren. Jösses vilken skön kräm! Den är gelé-aktig och doftar helt ljuvligt. Jag körde den som nattkräm under semestern. Det var så varmt att det knappt gick att smörja in sig därnere i Spanien, mellan 30-40 grader hade mestadels och denna kräm kändes härligt svalkande. Fetare krämer lägger sig bara utanpå huden när man blir varm. Dessutom doftar den så gott att min näsa vill bosätta sig i burken.  Yammi!
Här har vi en annan favorit, Hawaiian Tropics solspray med Spf 15. Doften är kokosaktig, men väldigt svag om man jämför med 80-talets sololjor. På stranden är dock spf 15 alldeles för lågt i min smak men hemma vid poolen under parasollet funkade den alldeles utmärkt. Jag ligger aldrig och pressar i solen utan söker helst skugga, på fyra veckor blir man brun ändå och jag är livrädd för att bränna mig. Ena sonen har dessutom väldigt ljus hud så honom smörjer vi alltid med spf 50 och skyddar med tröjor och hattar.
Ja, hatt är skönt, speciellt på stranden. Här har jag lånat sonens hatt, nästa år ska jag köpa mig en egen. Jag har en tyghatt, men den är alldeles för svettig tycker jag så det får bli en i strå nästa år har jag tänkt. Luftigt och bra.

6 kommentarer:

Kerstin sa...

Lergrottan låter underbar, vilken lyx!

Ninni sa...

Ja, den ser inte mycket ut för världen om jag ska vara ärlig, ganska skabbig omgivning, men den är väldigt populär.

Sminkan sa...

Kul att du är tillbaka!

Glitter Sisters sa...

Satan vad snygg du är i sonens hatt! Jag tycker du ska norpa den! Välkommen tillbaka förresten! /N

Ninni sa...

Haha, tack! :-)

fie sa...

Haha vilken tur du har! Hade också behvöt lera för ansiktet! Huden blir riktigt len efteråt =)