tisdag 23 augusti 2011

Två utmaningar!

Jag blev utmanad av fina Josephine som skriver bloggen Makeuponista att svara på en enkät om höstmejk. Klart jag är med!

Sminklook i höst: Jag brukar dras till mörka naglar på hösten, däremot gillar jag alltid ljusa läppglans - året om. Från att ha använt mycket turkosa färger så tror jag att det kommer att dra mer åt chokladbruna och murriga nyanser på skuggor.

Tips inför hösten: Satsa på hudvården, speciellt när de kalla dagarna kommer så blir iaf min hud torrare och kräver lite tyngre krämer och mildare rengöringar.En peeling (kemisk eller med korn) och efterföljande fuktmask är urskönt!

Nåt särskilt du är sugen på ur höstkollektionerna? Jag nosade på IsaDoras nya paletter ur den fina höstkollektionen häromdagen, kanske blir det en av dem? De verkar vara väldigt bra pigmenterade och skimrar härligt.

Kommer du absolut inte att köpa? Pastellfärger på smink, får lite nog av dem på sommaren och för att vara ärlig så klär jag inte så bra i sånna. Sen har jag ett ganska stort lager av krämer som jag måste använda upp, jag har haft en kräm-köpar-period på sistone... whops!

Det var en utmaning det. Jag såg att Makeuponista idag även hade skrivit om vilka basprodukter hon använder just nu så jag hänger på där också även om det inte egentligen kanske var en utmaning men jag blev ändå lite sugen på den. Här kommer den:

Vad använder du regelbundet för basprodukter - foundation, concealer, puder etc?

Här ser ni min bas just nu. Två olika puderfoundations från Clinique, den fasta Almost Power och Superbalanced powder makeup i rivjärnsdosa. Båda är toppen, men egentligen just nu lite för ljusa för mig.

Solpudret kommer från Kron (den tyska kedjan Karstadt's eget märke).

Två olika concealers använder jag just nu och det är Cliniques Line smoothing concealer som jag använder på mörka ringar under ögonen. Den börjar ta slut så ska se mig om efter ett alternativ, egentligen gillar jag mest stiftconcealers även under ögonen men min favorit från MAC har utgått så ska undersöka detta. Sen har vi Murads Blemish Treatment concealer som jag brukar täcka plitor med, mycket bra produkt.

Med på bilden ser ni även bryn-mascaran från Lumene, den använder jag jättemycket så det känns som en basprodukt. Formar och ger även lite färg åt brynen.
Det roliga är att solpudret från Kron nästan har samma färg som min hy just nu eftersom jag har en ganska djup solbränna efter mina fyra veckor i Spanien. Jämför på bilden så får ni se. Jag kan därför ta lite mer av detta för att matta ner huden under dagen utan att det ser sådär smutsigt ut som det lätt gör annars när man är blekare och använder solpuder. Jag använder en skunkborste från MAC till detta.

4 kommentarer:

Kerstin sa...

Kul läsning! Jag är lite nyfiken på Line Smoothing Concealer...

Molly sa...

Jag gillar också Cliniques Almost Powder, men undrar hur du applicerar den. Använder du den medföljande lilla borsten eller någon annan?

Ninni sa...

Line Smoothing concealer är jättebra, den är som ett läppglans med applikator, täcker fint. Jag duttar på och jämnar ut m fingret.

Almost powder brukar jag lägga på med hjälp av kabukiborste om jag vill ha rätt mycket täckning och skunkborste om jag bara vill ha litegrann. Den medföljande borsten är inte bra, den använder jag bara om jag har pudret i handväskan t ex vid resa. Man kan använda en svamp också, men svampar är inte hygieniska.

Josephine sa...

Kul att läsa dina svar! :)