tisdag 23 augusti 2011

Smågrejor från marknad och Kina-affär

På söndagarna är det marknad i Manilva. Det är en ganska liten marknad. Det finns en mycket större marknad i Estepona på onsdagar men dit orkade jag mig inte i år, jag kör inte gärna bil i Spanien och sambon är inte pigg på att köra till marknader och gå runt där och svettas så jag hängde istället på grannen när hon skulle till den lilla marknaden en av söndagarna. Jag tycker mest det är skräp på marknaderna numera. Om man vill köpa väskor och billiga solglasögon så har man dock kommit rätt. Förr brukade jag köpa en del skor, men numera tycker jag de flesta ser rätt trista och billiga ut.
De säljer även smink på marknaderna, men jag skulle aldrig i livet köpa ett läppstift som legat ute gud-vet-hur-många-veckor i 40 graders värme på olika marknader. Däremot har jag köpt ett och annat nagellack genom åren. Detta knallgröna lack som faktiskt är ännu grönare i verkligheten gav jag 1:50 euro för. Det är tyvärr ganska tjockt så jag kommer att behöva förtunna det, men färgen är rätt kul. Två av våra grannfamiljer i Spanien har 6-åriga flickor som gärna kommer in till mig för lite nagel-lackering varje sommar, de gillade detta lack.
Klänningen på bilden köpte jag förra året på marknaden, men i år hade de inga fina klänningar alls. Visst var jag modig nu och visade er en helbild på mig själv?
Kina-affärer finns det gott om i Spanien, en del är jättestora varuhus. I Kina-affärerna kan man verkligen hitta allt från glödlampor, vattenpistoler och trädgårdsdynor till smink och kläder. Kvaliteten är väl inte sådär lysande alla gånger, vi brukar mest köpa ny tvättlina och glödlampor när vi är där. Men låga priser har de! Det enda jag köpte för eget bruk i år var hårsnoddar i metallfärger. En stor förpackning för 0:75 euro, som hittat och snoddar går ju alltid åt!

6 kommentarer:

Carina (TotalBeauty) sa...

Kul att du bjöd på en helbild på dig själv :) Du ser kanonfin ut!

Ninni sa...

Tack! Har ju lite att ta av, men herregud världen går ju inte under för det!

Kerstin sa...

Vad fin du är, och vilken snygg klänning!

Ninni sa...

Tack, vad du är gullig!

Lisa sa...

Du var ju jättefin för sjutton! :) Fasen vad jag är sugen på ett schysst grönt lack men budgeten är snål och jag är så dåligt bevandrad i "lackvärlden"..kanske du har något tips på ett fint gräsgrönt lack,helst inte alltför glittrigt?

Ninni sa...

Tack snälla! Jag är annars jättedålig på gröna lack. Men en kom verkligen kan sånt är ju Sminkan - kolla med henne, hon har säkert 100 gröna lack!