lördag 23 februari 2013

Dags för P50P - på mitt sätt

Som jag skrev i förra inlägget så tänker jag nu köra ett P50P-projekt (projekt 50 pan). Dvs jag måste göra av med 50 st produkter innan jag får köpa fler. Dels för att få ned mängden produkter i mitt förråd, dels för miljöns skull och dels för min ekonomi. Såhär ser mina regler ut:

Som en produkt räknas:

  • En fullstor produkt.
  • En produkt i lite mindre storlek, såsom t ex produkter som medföljer GWP-necessärer. Jag har nämligen en massa sådana som ligger och skramlar så jag behöver använda upp dem för att det ska bli mindre rörigt i mitt förråd. 
  • Fem kuvertprover räknas som en produkt. 
  • Om jag ger bort en produkt eller säljer den på Tradera så räknas det också. 
Undantag från regeln är om något verkligen tar slut - och det kommer troligen inte hända inser jag. Men jag kan ju inte vara utan deodorant eller duschkräm, det vore ju ofräscht. Tandkräm ingår inte i projektet alls som ni kanske förstår. 

Jag vet att detta kommer att bli väldigt tufft då jag älskar att shoppa skönhetsprodukter, därför har jag bestämt mig för att jag får göra ett enda undantag och köpa en produkt under tiden, men om jag kan avhålla mig från att köpa denna enda produkt så är det extra bra. Jag får byta produkter med andra, men då räknas de inte alls in i projektet även om jag t ex byter bort tre lite mindre produkter mot en större.  

Om jag missat något i reglerna så uppdaterar jag. Jag kommer att lägga upp resultatet i form av tio-tomma-inlägg, dvs tio produkter åt gången i bloggen och numrera dem upp till 50. 

Det vore jättekul om några av er ville hänga på, det spelar såklart ingen roll om ni bloggar eller inte. Om ni tycker att 50 produkter är fel mängd för er så kan ni ju välja antalet själva och såklart vilka andra regler ni vill. Det skulle vara kul om ni kommenterade vartefter hur det går. Om ni har bloggar så länkar jag gärna till era inlägg om detta. De produkter jag lägger upp som nya i bloggen framöver är alltså redan inköpta, handlade lite väl mycket i London inser jag. 

Såklart kommer jag att stöta på produkter som jag gärna vill köpa, de produkterna tänker jag lägga upp i min önskelista här till höger i bloggen. 

Tror ni att jag kommer att klara det? Är ni med? 

13 kommentarer:

B R O W N S U G A R sa...

Gud vad svårt! Hade jag aldrig klarat :O

beautylana sa...

Jag ska fundera på det. Jag behöver också rensa förrådet :-)

återkommer. Dock blir det definitivt INTE P50P, kanske P20P som max.hihi

Ninni sa...

Det ska bli jättekul att se vilka som hänger på - om någon gör det vill säga... :-)

Mia sa...

Okej, jag är med fast jag är nöjd om jag klarar 20. Kommer antagligen att torska trots att förråden är fulla men jag gör ett försök . Bockar av den första tomma iom deon som tog slut imorse. Ingen risk jag kommer lukta pyton dock, åtminstone inte av brist på deo. Klarar säkert hela året med det som finns hemma. Tur jag shoppade lite nytt smink på BS igår då. :)

Ninni sa...

Bra där! :-) P20P alltså?

omygloss sa...

Det är verkligen duktigt av dig! Jag körde ju med köpstopp i en månad i höstas, det var tuffare än jag trodde! Funderar på en ny månad eller P10P snart. Har inte köpt asmycket det senaste utan mer börjat inse hur jävla mycket som gömmer sig överallt.

Fröken Frodig sa...

Ah! Ska testa med 10 produkter, tror det blir svårt nog. Synd att jag gjorde slut på tre grejer förra veckan... det tar slut så sakta när man är själv jämfört med om man är flera i hushållet. Dessutom envisas jag med att köpa stora/extrastora förpackningar. Men ett försök ska jag göra :)

Linda sa...

Åh så kul :) ska bli kul att se hur det går :) jag ska fundera på om jag hänger på, blir isf med 10 eller 20 prod. Då meddelar jag det :)

Minerva sa...

Roligt att läsa att det inte bara är jag som får såna där ideer, i.o.f.s. brukar jag inte införa köpstopp men blir sjukt glad när jag lyckas göra slut på en produkt, slänger aldrig något som det inte är ngt. fel på. Hänger nog inte på men följer projektet med stort intresse!

Ninni sa...

Omygloss, det är bra, man ska titta i sina gömmor ibland.
Fröken Frodig, jag har så många småförpackningar som jag behöver använda upp, men det är ju svårt när man har stora förpackningar såklart.
Minerva, trevlig läsning! :-)

Amanda sa...

Ska lätt hänga med i detta, vet dock inte hur många det blir. Men jag har kommit till insikt med att jag handlat på mig alldeles för mycket den senaste tiden..
Bra att rensa ut lite samt tygla den där shoppingimpulsen. Blir nog roligare när man väl belönar sig med något nytt senare :)

Unknown sa...

Jag har kollat lite och jag är på. Klart vi fixar detta! :-)

Hur har tänkt ang. sånt som du provat flera gånger och som inte funkar för dig? Köpte en eyeliner i Tyskland sist och den är gräslig, glitter under hela ögat typ! Ingen jag ens överväger att skänka bort, ingen skulle ha glädje av den!

Sen var det ju det där med bloggen också ja... Hoppas att den kommer upp i veckan! :-)

Ninni sa...

Amanda, kul - kommentera gärna sen hur det blir!
Viktbloggerskan - allt man kastar eller gör sig av med räknas! Jag ser fram emot att läsa bloggen! Saknar dig.