måndag 25 februari 2013

Maria Åkerberg

Jag har en jättegullig granne, vi stod i trapphuset (svalen på göteborgska) och pratade om hudvård en dag (jo, det händer ibland att vi gör det). Hon fick prova lite grejor av mig och jag fick prova lite av hennes grejor. Hon har nämligen de här två spännande produkterna från Maria Åkerberg. Jag har aldrig testat märket tidigare så det var kul!

Den större tuben är en enzymepeel med papaya och lavendel. Man masserar in den i en minut på torr hud och fuktar sedan. Sen masserar man tills de fina små kornen försvinner innan man sköljer. Den doftar som en tropisk juice (krämen är orangegul) och absolut inte lavendel. Helt ljuvlig är den! Det blir troligen ett köp av denna så småningom (när mitt P50P-projekt är över).

Den mindre tuben är en fuktmask med neroli, mandarin och vitamin C. Den föll jag inte lika hårt för. Doften är svag, men inte helt god i mitt tycke. Jag tyckte även att den inte återfuktade så mycket som jag vill, men jag tog å andra sidan inte så mycket, man kanske ska lägga ett tjockare lager. Jag är dock lite bortskämd med den lila fuktmasken från Matis som jag älskar.

Märket finns på Skincity och även på olika hudvårdssalonger. Enzymepeelingen kostar 189:- för 100 ml och masken 219:-  för 50 ml så det är inte särskilt dyra produkter. Bra där!

Om ni vill läsa fler recensioner gällande Maria Åkerberg så kolla in hos Omygloss, Lisa som driver bloggen har skrivit om ett flertal av dessa produkter.

Dermanords hemsida kan man beställa prover för 10:-/st på Maria Åkerbergsprodukter, det är ju toppenbra. Frakt ingår. Det ska jag nog göra när mitt köpstopp är över. :-)

5 kommentarer:

Linda sa...

Åh jag gillar inte alls Papayan :/ tyckte nästan den luktade kräk.. Men tror antingen älskar man den eller så hatar man den, doften alltså :) men när jag var i fabriken på kurs så skulle man absolut inte använda den torr då det är en enzympeeling och de "aktiveras" när man blandar den med vatten.. Men de kan ju ha ändrat formulan på den :)

Ninni sa...

Det står på förpackningen att den ska användas torr så de kanske har ändrat innehållet?

omygloss sa...

Vad kul att du fick prova Maria Åkerberg :) Jag fick moisturising mask av mamma i födelsedagspresent och håller på att testar den nu, hoppas jag gillar den mer än du :) Det är något konstigt med papayapeelingen, när jag hade den hemma älskade jag den i början sen började den lukta lite konstigt. När jag var på ansiktsbehandling senast peelade hon med något som luktade helt fantastiskt, jag frågade vad det var och då var det just den behandlingen! Tack för länken :) Kram!

Ninni sa...

kanske olika sändningar hade olika kvalitet? :)

Maria Johanskog sa...

Hej. Som försäljare av märket, tänkte jag förtydliga lite. När papaya peeling kom för några år sedan var den så som den beskrevs ovan. Efter ett tag luktade den inte särskilt gott och kornade till sig. Det gick att lösa med hett vatten. Men numera sedan ett bra tag så är formulan helt annorlunda. Den doftar verkligen fräscht och underbart och har en behaglig konsistens, som ska aktiveras med lite varmt vatten såsom någon av er beskriver. Själv gillar jag verkligen både moisturising mask och papaya peeling.