tisdag 26 februari 2013

Torrschampoo - undringar

Jag tränar ca tre gånger i veckan. Just nu blir det mycket aerobics, spinning och styrketräning. Jag blir väldigt svettig när jag tränar och dessutom cyklar jag till jobbet ett par gånger i veckan. Jag behöver tvätta bort svetten ur min hårbotten. Jag tvättar håret ca varannan till var tredje dag och alltid när jag tränat ett svettigt pass. Annars får jag finnar i hårbotten och det känns väldigt ofräscht. Egentligen vill jag inte tvätta mitt hår ofta för jag färgar ju håret och det är dyrt. Ju fler gånger jag tvättar desto mer försvinner den fina glansen håret får vid färgning, det spelar ingen roll att jag använder bra hårvårdsprodukter, håroljor och inpackningar. Färgen mattas av ändå.

Använder ni torrschampoo? Skippar ni en och annan hårtvätt till förmån för den produkten då? Torrschampoo kan väl inte ta bort svett? Jag bara undrar. En del tjejer tvättar bara håret en gång i veckan. Blir det inte ofräscht eller rör de inte på sig och blir svettiga? Berätta!

4 kommentarer:

Mia sa...

Ja det här är ett dilemma, har ju också dyrt salongsfärgat hår och tränar mycket. Har inga problem med hårbotten så jag försöker att inte tvätta. Efter ett svettigt spinningpass har jag ibland bara sköjlt ur. Enligt min svägerska som är undersköterska är ett hår renast 3 dagar efter tvätt map bakterier etc eftersom schampoo tvättar bort den naturliga skyddsbarriären. På min fråga om svett påverkar håret negativt ppåpekade min frissa att man ju använder saltvattenspray för styling så det är ingen fara. Har Kisbys torrschampoo men gillar det inte särskilt.

Linda sa...

Torrschampot "suger" ju upp överflödiga oljor i hårbotten, tänk som i ansiktet om du bara tvättar och inte återfuktar så kommer kroppen automatiskt tillverka fett för att själv smörja. Fungerar på samma sätt i hårbotten så ju mer du tvättar så kommer du uppleva att det blir fett snabbare. Hoppas du hänger med på vad jag menar :) jag tränar inte så särskilt simmar när jag hinner. Men blir ej svett i hårbotten. Men jag tvättat var annan till var tredje dag. Mellan andra och tredje använder jag torrschampo för att klara en dag till. Funkar bra. Jag använder batiste

Ninni sa...

Jag har inte så fett hår, men svettas som sagt en del o får plitor i hårbotten om jag inte tvättar ett par gånger i veckan. Äh, jag fortsätter nog som tidigare, men om man har fet hårbotten så är det nog bra m torrschampoo.

Evelinas blogg sa...

Sköljt håret med bara vatten hade jag gjort om det är ok när man har färgat hår? Jag hade inte velat gå omkring med svett i håret, skulle känna mig väldigt ofräsch. Dock tvättar jag håret varje dag så jag kanske är lite för hispig gällande sånt! ;)