måndag 25 februari 2013

Äldre förebilder utseendemässigt

Äldre blir vi ju alla. Jag fyller 43 år i april. Mitt hår har fått grå strån som jag regelbundet färgar över, jag är inte redo att bli gråhårig ännu och vet inte om jag någonsin kommer att bli det. Det finns en del kvinnor som har oerhört vackert grått hår så det kan hända att jag ändrar mig när jag blir äldre, men inte ännu. Jag har även fått lite fina linjer kring ögonen och så ser jag på min hals att huden börjar bli en smula slapp. Jag kan inte svara på om jag kommer att göra något åt det när jag blir äldre. Jag kommer iaf inte att operera bort mitt eget utseende totalt. De små rynkorna kring ögonen är jag dock inte ledsen över ännu, för jag tycker de ger mig lite karaktär faktiskt, det är glada rynkor. Jag vill inte se ut som en 20-åring för jag är inte 20 längre. Jag vill vara jag.

Jag satt häromdagen och funderade på det där med förebilder utseendemässigt. Har ni några sådana? Jag menar finns det någon äldre kvinna som ni kan tänka er att se ut som om säg 20-25 år? När jag var yngre fick jag höra att jag var lik Dianne Keaton. Jo, jag kan nog se att jag har vissa drag av henne även om vi inte är tvillinglika på något sätt. Det känns bra för hon är ju väldigt snygg, tycker ni inte? Dianne är född 1946 så hon är 24 år äldre än jag. Kan lätt tänka mig att se ut så om 24 år. 
En annan kvinna som jag också tycker är jädrigt snygg är Wenche Myhre, hon är född 1947 så hon är 23 år äldre än jag. Tänk att få se ut så när man är i 65-årsåldern! Jag tror säkert att Wenche har grå hår också som hon färgar, eller vad tror ni? Vet inte hur pass nytagna dessa bilder är, det ska jag ärligt säga.
Ingen av dessa två kvinnor har opererat sig till oigenkännlighet även om jag inte kan svära på att de gjort några småjobb här och där. Jag tror på det där med att åldras med behag och att lagom är bäst. Det får synas att jag blir äldre, men jag vill inte förfalla och bli en grå tant. Många lite äldre kvinnor och även kvinnor i min ålder har riktigt trista tantfrisyrer, jag undrar varför? Det känns nästan som om de vill se gamla ut med flit. Det finns ju snygga frisyrer för alla typer av hår. Fula glasögon åldrar också tycker jag.

Tycker ni att jag är ytlig? Detta är ju en skönhetsblogg så jag tycker att jag får vara det även om jag såklart tycker att insidan är viktigast. Hur känner ni inför detta och vem skulle ni vilja se ut som om ni fick välja? Ni som bloggar - det vore kul om ni också skrev ett inlägg om era känslor inför detta, ni andra - kan ni inte kommentera?

7 kommentarer:

Linda sa...

Finns många "äldre" snygga damer som inte är söndersydda i fejan. Sigourney Weaver, Susan Sarandon, Helen Mirren, Sally Field... Och ännu fler som är helt förstörda av all plastik....

Ninni sa...

Sally Field var en av de snyggaste kvinnorna på Oscarsgalan denna veckan!

Minerva sa...

Madonna är ju ett riktigt skräckexempel på en som har opererat sig till ett helt annat utseende, men kroppen kan man ju bli imponerad av( förutom silikonbrösten då) där kan man ju se vad träning ger! Ansikte kan man ju ta hand om med hudvård, men träning är det enda som ger resultat på kroppen.

Ninni sa...

Så är det helt klart. Men man kan ju alltid fettsuga sig, det ser så brutalt ut...

Kerstin sa...

Intressant läsning! Jag har knappt märkt att jag plötsligt är 30 istället för 20, men om jag tänker efter har ju ansiktet säkert ändrats en hel del... Man önskar ju att man fick se fler medelålders kvinnor i media att inspireras av, och inte bara sjuttonåringar.

Litzy sa...

Hmmm fick faktisk tänka till lite...

Jag tror att den jag mest skulle önska jag såg ut som är Jane Seymour. Jävligt fin är hon.

Ninni sa...

Kerstin, tiden går så rasande fort...
Litzy, håller med!