tisdag 19 februari 2013

Kiko

Kiko är ett italienskt färgglatt sminkmärke som är rätt svårt att få tag på för oss svenskar. Jag har skrivit om märket en gång tidigare för jag fick låna lite grejor av en vän. På besök i det stora Westfield-köpcentret i Stratford sprang jag på en hel härlig butik med Kikogrejor i regnbågens alla färger! Lycka! Jag frågade om jag fick ta bilder i butiken, men det var tydligen emot deras policy, de lovade dock att jag fick stå utanför butiken och fota in i den så det gjorde jag såklart. Ni kan ju se mängden av smink va och det fanns lika mycket åt andra hållet...
 Är ni nyfikna på vad som fick följa med mig hem i påsen? Ok, då kör vi!
 En puderögonskugga, en krämskugga i stiftform och en ögonpenna köpte jag. 
Ögonskuggan, som kallas för Water Eyeshadow, liknar Estée Lauders Pure Color Gelée-skuggor, de har jag spanat länge på, men den rätta nyansen har inte funnits när jag varit utomlands och de är så jädrans dyra här i Sverige (290:- för en singelskugga är lite i överkant). Färgen på denna från Kiko heter nr 215. Kikos produkter har inga namn tyvärr utan bara nummer. Dock ser jag på hemsidan att de har namn där, men de står inte på förpackningen.

Krämskuggan i stiftform har nummer 11 och kajalpennan har nummer 801.


Visst är färgen underbar? Älskar blågrått. Det enda som är synd är att man förstör det fina mönstret när man använder skuggan, jag tog försiktigt med en tops i ena hörnet för att swatcha, men jag inser att jag nog får leva med att mönstret blir förstört.
Krämskuggan i stift är mjuk och underbart krämig samt väl pigmenterad, en primer under är nog nödvändigt även om det står att den ska vara long lasting.
Jag hade en greige-färgad penna från MAC förut, men den lade min mamma beslag på (jag uppmuntrar henne att sminka sig lite) så jag blev glad när jag hittade denna.  Perfekt vardagspenna att måla på lite snabbt med. Den är bra pigmenterad och något hårdare än Urban Decays 24/7-pennor men inte alls för hård, känns som om denna kan sitta kvar riktigt bra på ögonlocken.
 Och så en swatch av grejorna såklart. Jag hoppas verkligen att dessa ska bli favoriter för det känns så!
Här ser ni vad grejorna kostade, sånt är ju också intressant. Prisnivån ligger ungefär som L'Oreal tror jag. Pundet stod strax under elva kronor när vi tog ut pengar på Stansteds flygplats, jag tror dock att vi fick en rätt dålig kurs då. Betalade detta med mitt kort, men har inte kollat vad jag fick för kurs. Kajalpennan var på rea kan vara bra att veta.

Enligt Kikos hemsida så har de butiker i Italien, Spanien, Frankrike, Tyskland, Portugal och Storbritannien. Har ni besökt någon av butikerna och testat några grejor?

9 kommentarer:

Linda sa...

Har aldrig provat märket men ögonpennan ser verkligen fin ut. De andra grejerna med :) jag är väldigt nyfiken på deras nagellack

Minerva sa...

Verkligen roliga grejer! Synd att vi inte har det här!

Ninni sa...

Linda, de hade lack i alla färger, köpte dock inget denna gången.
Minerva, ja verkligen...

Lotta sa...

Ååh så fina grejer! Snygga färger! Och bra priser med. Verkligen synd att vi inte hittar det här!

Ninni sa...

Ja, vi vill ha alla kul märken här i Sverige. Eller åtminstone ha möjlighet att webshoppa dem.

Kerstin sa...

Så spännande! Vilka fina färger du valt! Ska bli jättekul att se mer av dem :)

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Caroline sa...

Skuggan är jättefin, lyxigt mönster!

Ninni sa...

Ja, visst ser de fina ut! :-)