måndag 4 februari 2013

Recension - Elisabeth Arden Ceramide-produkter

Just nu använder jag de här lyxiga produkterna dagtid. De kommer från det klassiska märket Elisabeth Arden. Jag köpte dem i ett kit för ett tag sedan. Kitet innehöll även nattkräm och ögonkräm, men de har jag inte provat ännu så de kommer jag att skriva om senare.
Jag börjar med kapslarna. De heter Ceramide Gold Ultra Restorative capsules. De ska reducera förekomsten av fina linjer och rynkor. De ska stärka mogen hud och ge jämnare struktur och ökad lyster.     Räknas det som om man har mogen hud när man snart blir 43? Jag vet inte faktiskt.

Jag klipper av av toppen på en kapsel med en nagelsax och sedan häller jag ut innehållet i handflatan och fördelar mellan händerna innan jag smörjer in ansiktet. Innehållet känns oljigt och ganska fett. Nästan så jag först tyckte att det kändes för oljigt. Dock sjunker produkten in i huden, det tar dock några minuter så har jag bråttom så hoppar jag över dessa kapslar på morgonen. Men det känns att de gör väldigt gott för huden så jag vill ändå använda dem nu när det är kallt ute och min hud är torr. Jag hade två sånna här förpackningar och varje räcker i en vecka, dvs sju kapslar i varje burk. Nästan som en kur. De känns väldigt lyxiga att använda måste jag säga.

Ninni ger betyget: 4 (hade produkten sjunkit in något fortare så hade det nog blivit en femma, men jag har lite för bråttom för de här på morgonen oftast). Med tanke på det svenska priset hade jag nog sänkt betyget för dessa är hiskeligt dyra (se pris längst ned i inlägget).

Vidare till dagkrämen. Den heter Ceramide Premier Activation Cream här i Sverige (har annat namn utomlands tydligen, men det verkar vara samma kräm). Den ska ge näring åt och aktivera cellomsättningen och proteinproduktionen samt skydda mot solskador genom högt solskydd.

Den här krämen är rejält fyllig och ganska fet. Därför passar den mig utmärkt vintertid när jag är torr och den är skön att smörja med. Doften är lite åt gurkhållet, den liknar faktiskt den här krämen. Jag kanske kan tycka att spf 30 är i högsta laget vintertid här i Göteborg. Men hade jag t ex åkt skidor så hade det ju varit alldeles utmärkt!  Den känns lite att den har hög spf, den känns lite portäppande om man inte tar bara lite och är sådär vit i färgen som ni ser på bilden nedan, men jag har faktiskt inte fått några finnar av den och det brukar jag få av krämer med högt solskydd. Däremot hade den här krämen varit alldeles för fet för mig under sommaren så det är en riktig vinterkräm.

Ninni ger betyget: 3,5 (står och velar och hade lika gärna kunna satt en 4:a, ibland är det svårt...).

Ceramide Gold Ultra Restorative capsules hittar ni på Kicks där de kostar hela 990:- och det står inte hur många man får då, men jag tror det är förpackningen på 60 st. De finns även på Feelunique för £51 för 60 stycken. Det finns även mindre förpackningar på Feelunique för lägre peng.

Ceramide Premier Activation Cream hittar ni också på Kicks, där en burk på 50 ml kostar hiskeliga 970:-. På Feelunique kostar samma burk £57,80.

6 kommentarer:

Evelinas blogg sa...

Visst är kapslarna sköna som tusan! Dock tycker jag att de luktar lite skumt, men det står jag ut med. :)

Ninni sa...

Jag tycker de är rätt så doftfria...

Lotta sa...

Det är väldigt länge sedan jag använde kapslar från EA. Har provat både till ansiktet och ögonen. Om den var just den här varianten vet jag inte, det är som sagt väldigt länge sedan. Men jag kommer ihåg att jag gillade dem väldigt mycket! Tyvärr är dom alldeles för dyra för min budget nu.

Ninni sa...

Ja, jag håller med, de är för dyra egentligen.

Wysteriia sa...

Intressant med kapslarna :) Weleda har några kapslar som jag gillar att använda på vintern :)

Ninni sa...

Åh, de har jag inte sett!