onsdag 3 oktober 2012

Recension - Clarins Extra firming dag- och nattkräm

Clarins är ett av mina favoritmärken när det gäller både smink och hudvård. Jag brukar sällan bli besviken på deras produkter. Så när något av månadsmagasinen (Damernas Värld, Femina eller Elle, minns inte vilken) hade erbjudande där man fick de här 30-ml-tuberna på köpet så slog jag till direkt. Jag tipsade även min mamma och hon antog också erbjudandet.

Såhär beskriver Clarins dagkrämen (jag har den för alla hudtyper, men det finns även en för torrare hud):
Dagcreme som ger en anti-ageing och fasthetsgivande behandling. Härligt rik och smältande textur som ger en sammetslen och matt hy. Dag efter dag blir huden fastare och ansiktskonturen bättre definierad. Rynkor och linjer reduceras synbart och huden skyddas mot yttre aggressioner. Innehåller bl a havresocker (fina linjer mjukas upp), organisk grön banan (rynkor reduceras), citrontimjan (fastare hud), hyaluronsyra (fuktgivande) och Clarins antiföroreningskomplex (skyddar huden från effekterna av dagliga föroreningar).

Såhär beskrivs nattkrämen: (även här har jag den för alla hudtyper och det finns en fetare variant):
Det perfekta komplementet till Extra-Firming Day. En anti-age behandling för natten med en mjuk, smältande creme-textur och en avslappnade doft. Natt efter natt byggs hudens fasthet och lyster upp samtidigt som linjer och rynkor minimeras. Huden känns fräsch och utvilad på morgonen. Innehåller bl a Survixyl IS(TM) (fasthetsgivande), lotusextrakt (mot pigmentfläckar), hyaluronsyra (fuktgivande), Venuceane + Rhodiola (anti-oxidant skydd).

Nu har jag ju inte direkt några framträdande rynkor, men jag gillar de här produkterna skarpt och det gör även min mamma! De känns helt ljuvliga att smörja ansiktet med och är varken för feta eller för tunna för mig såhär års. Jag tycker att krämerna är rätt så lika och skulle nog blanda ihop dag- olch nattkrämen om det inte stod på förpackningarna vilken som är vilken. Doften är mild och god. Jag gillar att de kommer i tub dock, de fullstora förpackningarna kommer i burk, vilket ju inte är så hygieniskt. Hade hellre sett tub även där.

Jag skulle nog dra mig för att betala de svenska höga priserna, men kan tänka mig att klicka hem dem från Feelunique någon gång framöver om de dessutom har necessärerbjudande, jodå de har det ibland på Clarins! Jag har ju dessutom 10% på Clarins på Feelunique. Fick nyligen tips att man kan få tillbaka eventuell tullavgift från Feelunique om man haft otur. Vet inte om det funkar, men värt att prova! Jag har ju haft tur att slippa tull hittills så jag kör på tills jag åker på det och lovar rapportera i så fall.

Ninni ger båda produkterna betyget: 4,5 (känner inte att de sträcker ut min hud, men de är oerhört sköna så kan lätt tänka mig att köpa igen).

En 50-ml burk av dagkrämen kostar 805:- i svenska butiker, hos Feelunique finns den för £41,40 (ca 475:-). Nattkrämen 50 ml kostar i svenska butiker 865:- och hos Feelunique £43,20 (ca 495:-).

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Ja, varför kommer inte fler krämer i tub?! Bara det gör ju att man helst hankar sig fram på gwp:s och prennumerationserbjudanden :)

Ninni sa...

Prexelicis!