torsdag 4 april 2013

Hudvård morgonrutin

Häromdagen läste jag i fina bloggen All sweet in life om Ninas hudvårdsrutiner. Jag älskar sånna inlägg och blir glad varje gång någon skriver om sånt. Därför tänkte jag skriva lite om hur mina rutiner ser ut just nu. Jag varierar ju produkterna hela tiden vartefter de tar slut, men de här produkterna använder jag på mornarna just nu:

Jag börjar med att applicera ett ansiktsvatten från Decléor, det heter Aroma Cleanse. Det är milt och doftar svagt och fräscht, lite blommigt. Jag droppar lite av innehållet på en bomullsrondell och drar runt den i ansiktet. Sommartid brukar jag tvätta ansiktet med ansiktstvätt, men vintertid när min hud är torrare så brukar jag bara använda ansiktsvatten på morgonen. Såklart tvättar jag ansiktet på kvällen ordentligt för att få bort smink.

Sen lägger jag ett ansiktsserum, just nu använder jag Hydra Quench Intensive Serum Bi-Phase från Clarins. Jag gillar verkligen det här serumet, det känns underbart uppfriskande och ger bra med fukt. Doften är verkligen fräsch. Min förpackning är inte fullstor utan den kommer från en GWP, men jag kan helt klart tänka mig en fullstor förpackning framöver. Som ni ser på namnet så är detta ett tvåfas- serum så man får skaka flaskan innan man använder det, lätt att glömma.

Medan serumet sjunker in så borstar jag tänderna och applicerar ögonkräm. Den ögonkräm jag använder dagtid är just nu Soap&Glorys You wont't believe your eyes. Den öppnade jag häromdagen så jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker ännu, recension kommer när jag testat den ett lite längre tag. Tuben har tre små rullkulor som känns svala och sköna mot huden.

Slutligen så lägger jag en dagkräm och just nu är det Clarins Hydra Quench Cream som gäller. Den har jag använt förut och den är en favorit. Min tub är, precis som serumet, inte fullstor, men jag har flera stycken sånna tuber så jag har verkligen testat krämen ordentligt. Den ger bra med fukt, doftar gott och kladdar inte.

Det händer att jag byter ut dagkrämen mot en BB-kräm direkt över serumet, och det händer även att jag använder både dagkräm och BB-kräm i kombination. Om jag använder vanlig foundation, antingen i puder- eller krämform, så använder jag dock alltid dagkräm eftersom foundation inte är lika hudvårdande som BB-krämer oftast är. Lång utläggning, men ni fattar va? :-)

Nattetid använder jag helt andra produkter och jag återkommer med ett separata inlägg om dessa snart.

Har ni provat någon av ovan produkter? Vad tyckte ni?

12 kommentarer:

Mia sa...

Åh, att ta hand om hyn är så roligt när man hittar produkter som funkar för en. Är ju en sucker för Decléor. När det var som kallast rengjorde jag bara med mandelolja på morronen men nu är det oftast rengöringsmjölk och ansiktsvatten och sedan en ansiktsolja, ögonkräm och dagkräm från Decléor. Sedan en primer, just nu gärna Clarins Instant Smooth self tan varianten. Toppar med färgad dagkräm, BB kräm eller foundation beroende på tillfälle. Har serumet från Clarins men tycker inte det funkar lika bra som oljan. Kanske när det blir varmare...

Ninni sa...

Vad kul att läsa hur du gör! Hur använder du mandeloljan? Tar du den på en bomullspad?

Aidas MakeUp sa...

Åh, ska nog också ta och göra ett sådant inlägg. Så kul! Har faktiskt inte provat någon av de produkterna du använder, kul att läsa om =)

Nina sa...

Vilka finingar du använder!! Jag är jättenyfiken på serumet men vet inte om jag vågar använda det i ansiktet då den innehåller någon beståndsdel från jordnöt och just jordnöt det tål jag inte.

Jag kommer skriva denna typ av inlägg varje månad så haka på. Jag tycker det är superkul och intressant att läsa. Dessutom så är det kul att kunna följa och se vilka produkter som står sig och får stanna kvar.

Mia sa...

Fuktar en bomullsrondell med vatten och droppar sedan några droppar olja på den. Mandelolja är en riktig alrroundprodukt. Använder den på mina urusla naglar också och det hjälper lite. Mina nagelband har varit hemska i vinter men efter tips använde jag en aha ansiktsmask på dem häromdagen och de blev faktiskt mycket bättre.

Z I N J A sa...

jag har aldrig testat dem, men de verkar jättebra!

Caroline sa...

Hydra Quench-serumet är jag riktigt nyfiken på, tror du den blir bra även på sommaren?

Ninni sa...

Aida, gör det! :-)
Nina, nej det är ju onödigt att riskera en allergisk reaktion.
Mia, jag provade mandelolja till mina kassa naglar, men inget hände. Men som hudvård är den toppen. Har dock bara kört den på kroppen.
Zinja, ja Clarinsprodukterna och Decleor-ansiktsvattnet är jättebra. Ögonkrämen kommer det mer om som sagt.
Caroline, jag tror serumet funkar perfekt på sommaren då det ger fukt och inte är fett.

Lotta L sa...

Jag gillar sådana här inlägg! Fortsätt gärna med det!
Jag har bara testat Clarins crèmen, och blev inte överförtjust. Masken i samma serie tyckte jag bättre om, fick dom i sånt GWP.

Ninni sa...

Jag tror faktiskt att jag har den masken nånstans i gömmorna, men är inte säker, ska nog gräva lite i helgen.

Kerstin sa...

Kul läsning!

Jag har testat Clarins-krämen, men den gjorde inte så starkt intryck på mig.

Kajalpennan sa...

Gillar också sånna här inlägg. Alla dina produkter är nya för mig. Kanske skulle skriva mig ett eget inlägg.. Får dock bli med pressbilder-ish, orken till fotografering finns inte för tillfället