lördag 25 januari 2014

Depend Gellack Shimmer Green

Första försöket med Depends Gellack. Jag valde nyansen Shimmer Green. Jag måste säga att det funkade klockrent direkt. Det är verkligen inte svårt. Man lägger ett lager lack och sen härdar man under lampan i 30 sek, tiden är förinställd så lampan slocknar automatiskt. Det bränner lite i fingrarna, men inte värre än att man kan stå ut. Direkt när man gjort sista lagret och torkat bort det lite kladdiga lager som blir så är naglarna helt härdade.
Gillar verkligen nyansen och glittret har ett djup som inte kommer fram på bilderna som är supersnyggt. De andra tre lacken jag fick känns mer våriga. Ska nog slå till på lite fler mörka nyanser för jag gillar ju det. Eftersom inläggen ligger lite efter verkligheten så har jag nu haft lacket på naglarna i flera dagar och det har inte blivit en skråma, det ser helt nylackat ut! Otroligt bra hållbarhet. Eftersom resultatet är en smula tjockt på naglarna så har jag en känsla av att lacket skyddar naglarna. Jag försökte måla tunt, men eftersom lacket är rätt tjockt i konsistensen så blev ändå resultatet ganska tjockt. Det stör mig inte ett dugg. Nästa gång ska jag vara ännu lite mer noga så att jag lackar ända ned till nagelbanden eftersom naglarna växer så fort.
Det enda jag är nervös för är hur jag ska få bort lacket sen och hoppas att jag inte skadar naglarna. Jag gick in på Kicks på Avenyn och köpte en remover. Det fanns två att välja på från Depend. Personalen rekommenderade Remover Oil. Den ska man ska massera in och sedan sitta med fingrarna i vattenbad innan man petar bort lacket. Det fanns även en remover som man ska använda med foliemetoden. Man lägger då på bomullsrondeller med remover på naglarna och slår in i folie en stund. Jag får återkomma sen när jag tagit bort lacket, men det får sitta ett tag till.

Har ni några tips när det gäller gellack? Är det några märken som är bättre eller sämre och funkar alla märkens lack att använda i samma ledlampa? Hörde av en kollega att GeKås i Ullared säljer Orlys gellack billigt. Tacksam för kommentarer.

5 kommentarer:

Lotta L sa...

Hur snyggt som helst! Tror gel lacket skyddar nageln bra, och det är ju bra om man dom jag har svaga naglar. Även om dom är bättre nu. Och man kan väl lacka med annat ovanpå? Men borttagningen....väntar på ditt utlåtande!

Ninni sa...

Jag har inte tänkt på att man kan lacka ovanpå....

Kerstin sa...

Snyggt!

Kerstin sa...

Måste lägga till lite :) Man kan lacka ovanpå, och sedan removra med burken som vanligt. Superenkelt!

Ninni sa...

Med dip-in-burk???