torsdag 23 januari 2014

Recension - Estée Lauder Double Wear Light foundation

I mitt förråd hittade jag en liten tub foundation från Estée Lauder. Min förpackning är inte fullstor, den rymmer 10 ml, men eftersom det är en tredjedel av en fullstor tub så har jag kunnat testa den rätt många gånger nu. Bra med rejäla provstorlekar.

Såhär beskrivs produkten:
En foundation med en naturlig finish. Finns i sex neutrala nyanser som passar till alla hudtoner. Huden ser levande och felfri ut hela dagen. Skyddar huden med spf10 och är oljefri.

Såhär tycker jag:
Som ni kan se på bilden så är denna foundation rätt mörk, trots det så blir den jättefin på mitt ansikte. Dels för att den inte är så täckande och dels eftersom jag bara tar litegrann, jag gillar inte heltäckande foundations utan jag duttar hellre på concealer där det behövs. Min nyans är nr 3 och den ligger i mitten av färgskalan. Tycker det är fult när foundationen lägger sig kakigt på huden och syns för mycket så jag gillar skira foundations. Doften är obefintlig och konsistensen ganska lös. Jag applicerar helst flytande foundation med fingrarna och jag gör det rätt så snabbt och effektivt. jag tycker att resultatet av denna är näst intill perfekt, varken för pudrigt eller för blankt men jag går gärna efter med en liten smula löspuder för att få ett hållbart resultat. Jag gillar denna foundation skarpt och kan lätt tänka mig att köpa den i fullstorlek.

Ninni ger betyget: 4,5 (endast priset drar ned betyget en smula)

Estée Lauder Double Wear Light foundation kan ni hitta t ex hos Kicks där en tub på 30 ml kostar 445:-. Jag funderar på att köpa mig en tub när jag kommer till NY i vår. Där brukar märkets produkter kosta kring hälften av vad vi får betala härhemma så det vore dumt att slå till nu. Estée Lauder är ett av mina favoritmärken så det är synd att priserna är så höga här i Sverige. Såklart kan man passa på när de har GWP-erbjudanden.

3 kommentarer:

Lotta L sa...

Just Estee Lauder har jag inte testat mycket, tyvärr. Dom har nog mycket bra produkter. Synd dom är så dyra.

Ninni sa...

De har fantastiska produkter, men de kunde gott sänka de svenska priserna.

omygloss sa...

Älskar verkligen den här. Har den också i nyans3, men den funkar bara när jag är som allra brunast så det har blivit min sommarfoundation.