onsdag 15 januari 2014

Recension - Michael Todd Liposome Antioxidant Moisturizer

Jag håller ju på att testa produkter från det amerikanska märket Michael Todd, märket är omskrivet i en massa bloggar så därför blev jag nyfiken. Nu har jag använt upp ansiktskrämen från serien så därför börjar jag recensera den, de andra produkterna kommer jag att skriva om vartefter. Om ni tittar här så ser ni inlägget där jag presenterade alla produkterna jag har.

Såhär beskrivs Liposome Antioxidant Moisturizer (fritt översatt från engelska):
En svalkande kräm gjord av organiska ingredienser. Liposomer transporterar antioxidanter djupt in i huden för att reparera och upprätthålla hälsosam hud. Motverkar solskador och hjälper mot för tidigt åldrad hy och rynkor. Hyaluronsyra gör att huden blir återfuktad för att få optimal fuktbalans. Innehåller 80% organiska ingredienser.

Min åsikt: Det här är en kräm som man ska använda både dag och natt. Tuben rymmer 30 ml, vilket gjorde att den räckte i ca 2,5 veckor. Krämen är varken fet eller tunn utan någonstans mittemellan och jag känner att min hud har mått helt ok under testveckorna. Jag har använt den både med och utan serum under för att testa. Hyaluronsyra har jag alltid läst gott om och jag gillar även att den är organisk, för jag antar att det är samma sak som ekologisk, rätta mig om jag har fel för det kan mycket väl hända. Jag vet att jag borde vara bättre påläst där. Det jag inte gillar med krämen är doften. Dels doftar den inte gott och så doftar den rätt starkt. Jag är därför glad att jag inte köpte fullstorlek av denna. Det är ofta problemet med ekologiska produkter tycker jag - jag gillar milda svaga dofter på ansiktskrämer. Som tur är så sitter inte doften i så länge utan den är trots att den känns stark vid applicering ganska flyktig.

Ninni ger betyget: 3,5/5 jag kommer inte att köpa denna i fullstorlek

Liposome Antioxidant Moisturizer kan ni köpa på Michael Todds hemsida där en flaska (tror det är en pumpflaska) på 70 ml kostar $29. Inte särskilt dyrt alltså, är lite osäker på vad frakten går loss på dock.3 kommentarer:

Lotta L sa...

Gillar inte när det luktar för mycket, tack för varningen där! Inget köp för min del alltså. Tur att det gick att köpa den i mindre storlek! Surt annars när man inte är helt nöjd.

Ninni sa...

Ja, provkit är så himla bra! Håll utkik efter övriga recensioner av serien, en del grejor doftar gott!

Anonym sa...

Ja, ekologisk heter ju "organic" på engelska =)