fredag 12 mars 2010

Det där med impulsköp


Jag läste just hos Skimmerskuggan om hennes fundering på att köpa eller inte köpa en skugga som hon egentligen kanske inte tycker är prisvärd. Jag skrev även en kommentar i hennes inlägg. I den skrev jag att jag numera brukar titta först och om jag sen kommer hem och inte kan sluta tänka på produkten så går jag ofta tillbaka och köper den. Då vet jag ju att jag verkligen vill ha den. När det gäller nätshopping så är det ju så himla lätt att bara låta klickfingret leva sitt eget liv. Men nu har jag börjat göra såhär: Jag lägger de varor jag vill ha i korgen. Sen låter jag det gå nån timme utan att genomföra köpet. Då har jag oftast tappat lusten och skippar det hela. Mycket ekonomiskt, på så sätt slipper jag lägga hela lönen på saker jag bara föll för impulsivt utan att egentligen vilja ha och behöva. Dessutom är det ju värt att tänka över om man redan har något i sin samling som faktiskt är likt det man tänkte köpa.

6 kommentarer:

Beauty by Tanci sa...

Det är smart. Jag har också ofta lagt 5-6 varor i korgen för att sedan efter 15 minuter bara klicka bort sidan och inte köpa något. Så de e bra att vänta :)

Tina (Beleza) sa...

Jag gör likadant oftast, men då kan jag vänta i upp till en vecka. Tar något slut så känns det som att det inte var meningen ändå och ofta slutar det med att jag inte köper något alls. ;)

Ninni sa...

Smarta tjejer är ni! Det gäller att bara köpa det man verkligen vill ha, resten blir ju bara liggande.

Kerstin sa...

Jag gör som du, både på nätet och i vanliga butiker. Det funkar ju faktiskt ganska bra! Det har inte blivit ngn Smashboxskugga än =)

Ninni sa...

Nej, det bästa är att verkligen tänka över det, iaf när det handlar om en hel del slantar.

Stiftis sa...

Skitsmart :D
Såhär skrev jag om det jobbiga impulsshoppandet för ett tag sedan:
http://stiftprinsessan.blogspot.com/2010/03/shit-hjalp-mig.html