tisdag 17 juni 2014

Jämförelse pore primers Benefit/Etude House

Har du stora porer i ansiktet och vill dölja dem? Då är en så kallad pore primer något för dig. Dessa jämnar ut strukturen i huden och får porerna att bli mer osynliga. Jag kan rapportera att de verkligen funkar. Man lägger en pore primer efter dagkrämen men innan foundation och man behöver såklart bara applicera på de ställen där man har stora porer. I mitt fall handlar det om näsan.

Jag har jämfört Benefits The Pore fessional och koreanska Etude House-produkten Goodbye Pore ever. Mycket fyndiga namn och liknande förpackningar. Jag måste säga att det inte är mycket som skiljer dem. Doften på Benefit är nästan obefintlig medan Etude House doftar lite svag damparfym, men inte så det stör. Etude House är lösare i konsistensen än Benefit, men båda blir verkligen likadana på huden, porerna blir nästintill osynliga och produkterna ger en lite pudrig känsla med antydan till silikon. Jag skulle säga att det är hugget som stucket vilken man väljer för båda är bra men som ni ser nedan så är Etude House-produkten väldigt mycket billigare så jag skulle nog välja den om jag var ni för jag tycker man kastar pengarna lite i sjön annars.

Benefit The Pore fessional finns att köpa på Sephora i Sverige tror jag, dock har vi ingen sådan i Göteborg ännu så jag vet inte vad den kostar här. Men den finns även på t ex Feelunique där den kostar £24,50 för en tub om 22 ml (ca 290:-). Min tub är en provtub, men eftersom man bara behöver pyttelite så är den otroligt dryg.

Etude House Goodbye Pore Ever finns hos olika säljare på eBay samt hos W2 Beauty där en tub om 20 ml kostar $13,74 (ca 95:-).

Feelunique har gratis frakt vid köp för över £10 och W2 Beauty har alltid gratis frakt samt generöst med prover vid varje beställning.

3 kommentarer:

Lotta L sa...

Jag köpte Pore Minimizer från Body Shop, märker ingen skillnad. Tycker inte jag blir så matt av den heller. För att bli matt är No7 Beautyfully Matte Make Up Base bäst! Fast bakvänd som jag är klappar jag in den ovanpå sminket. Om jag inte bara har puder såklart, då tar jag den innan.

Ninni sa...

Jaså, funkar inte TBS-produkten... Hmmm. Bra att veta.

Lotta L sa...

Den funkar inte bra på mig iallafall. Finns dom som gillar den. Testa i butik eller be om prov!