måndag 5 maj 2014

Shopping New York

Jag tänkte visa er lite av guldkornen från min shopping i New York, orkar inte fota allt för en del ligger i smutsen och annat har redan fått sin plats i garderoben. Jag shoppade verkligen loss för det var reor både här och där. Bl a så hade Macy's 25% på i stort sett hela sortimentet (!) och dessutom även på reapriser så vissa saker var galet billiga. Tyvärr ingick inte skönhetsprodukter i den rabatten men ändå. 

Sambon köpte t ex ett par ursnygga dressade skor från Calvin Klein. Först kostade de $110, sen var de nedsatta till $89, sen var det 25% på dem och slutligen fick han även 10% ytterligare för det var sista paret de hade - ja ni fattar! Det går ju inte att låta bli då! Ofta när jag kom fram till kassan så fick jag betala mindre än vad jag hade trott så jag gick verkligen ifrån butikerna med ett leende och tunga kassar... New York med omgivning är otroligt bra när det gäller shopping. 
Här ser ni min skönhets-haul. Den lovar jag visa mer av framöver med detaljer, hällde ut allt på sängen så jag tänkte att det var lika bra att knäppa en bild. Jag hade faktiskt tänkt att dämpa mig lite vad gällde sånt, men det gick ju inte så bra det där...
Sju par skor blev det. Två par ballerinor, två par kilklackar, två par sneakers och ett par sandaler. Jodå, jag gillar cerise...
Sandalerna från Michael Kors inköptes såklart på Macy´s, hade kunnat köpa fler par för de hade precis fått in vårens nyheter men de är ju ändå rätt dyra. Visst är de fina? Nu får jag verkligen se till att ha fint målade tånaglar i sommar. 
Det kryllar av butiker i NY som säljer gympaskor och sneakers och Vans är superpopulära, sambon köpte tre par olika Vans och båda barnen fick varsitt par. Mina är turkosa med gula prickar, gulligt va? Funderade även på ett par silverglittriga, hade sagt till mig själv att om jag hittade dem till bättre pris än ordinarie så skulle jag slå till, men det gjorde jag tyvärr inte och då lät jag bli. Tror de var nya för våren för de flesta andra Vansen kunde man hitta billigare. Typiskt och nästan så jag ångrar mig.
Svårfotad svart top från Michael Kors, en sån där skön med fladdriga ärmar och bara axlar fick det bli. Den hittade jag på outeleten Jersey Gardens där de hade en egen butik för märket. Förra gången jag var i New York så åkte jag och mamma till Woodbury, men jag måste nog säga att Jersey Gardens var bättre. Dels så tar bussresan bara 25 minuter dit (det tar en timme till Woodbury) och är mycket billigare. Butikerna är i stort sett desamma och det är perfekt att åka till Jersey Gardens en regnig dag för det är ett inomhuscentrum. Det är gigantiskt i två våningar och jag tror jag hann med att besöka en tredjedel av butikerna trots att vi var där hela dagen ända fram till halv åtta på kvällen. Vi hann inte ens med en kaffepaus!
Tunika som jag köpte på Macy's. Först 40% rea och sen ytterligare 25%, som hittat! Perfekt till leggings!
Strandklänning från Maidenform med knyt i ryggen, kommer att passa perfekt över bikinin i sommar. Denna hittade jag på Jersey Gardens outlet.
Även denna klänning köpte jag på Jersey Gardens, den sitter jättefint, jag gillar omlottklänningar för de är så smickrande för figuren.De framhäver bysten men inte min något för runda midja. Me likey!
Några av topparna jag köpte. JC Penny, Ralph Lauren och Uniqlo. Det senare märket, dvs Uniqlo, har blivit ett av mina favoritmärken när det kommer till baskläder. Jag köpte även en vit topp, en behå, en t-shirtklänning och en mjuk trikåkavaj där. De har jättebra och mjuk kvalitet på allt de säljer och priserna är bra. Märket finns även i London och jag köpte en del därifrån även då och så såg jag att de ska öppna en butik i Berlin. Den hade tyvärr inte öppnat när jag var där, jag var och ryckte i dörren...  Min sambo hittade jättefina kalsonger där, han gillar sånna där boxerkalsonger som är i lakansliknande tyg.
En av dagarna promenerade vi över Brooklyn Bridge och vidare till shoppinggatan Fulton Street i Brooklyn. De hade precis öppnat en ny Nordstrom Rack där (det verkar vara Nordstroms egen outlet-butikskedja). Jag hittade ett fempack med läppglans från Smashbox för $11 (visar senare) och ett par läckra pilotbrillor från Betsey Johnson. Visst är de fina? Vi kände oss verkligen som främmande fåglar i Brooklyn för jag tror vi var de enda ljushysade som var där den dagen, både på Macy's och på vår favvorestaurang Applebee's. Jag gillade verkligen Brooklyn, förra gången jag var i NY så åkte vi bara en kvällsbuss-turist-tur där så jag hade inte varit där och gått omkring tidigare. Det var härligt väder och det spelades musik både här och där på gatorna.
Ralph Lauren-butiken i Brooklyn fick sig också ett besök. Sambon köpte jacka och t-shirts. En sonen fick en pikétröja och jag köpte både en topp och ett par jeans. Jeansen hade kostat $48 men var nedsatta med 50%. Det borde väl bli $24 om jag räknar rätt? Nehej då, när jag kom till kassan så fick jag betala $20. Glad och nöjd! Om man handlar kläder för under $100 så är det tydligen momsfritt, så det lönar sig att dela upp sina inköp om man köper flera plagg. 
License to shop? Japp, det har jag!

11 kommentarer:

Lotta L sa...

Så mycket fint! Kul att läsa och roligt att se! Ni har verkligen fyndat!
Är ju lite nyfiken på den där högen på sängen...när du har tid och ork såklart. Måste vara jobbigt med jetlagen!

Ninni sa...

Konstigt nog så sov jag som en stock inatt så jag känner mig ok idag. :-) Lovar visa sminkhögen snart bit för bit.

Kerstin sa...

Vilka underbara fynd du gjort! Det är verkligen världens bästa shoppingstad. Jag sitter och oohar och aaahar högt framför datorn här :)

Extra plus på MK-sandalerna, de turkosa dojjorna och espandrillorna. Så himla fina! Och klänningarna!

Så mycket fint!

Ninni sa...

Hihi, ja jag lyckades hitta massa fina grejor där!

Lackert sa...

Åh så mycket fint och roligt du köpt! Ska bli spännande att se mer av skönhetshögen :)

Minerva sa...

Oj vilken rolig shopping!

Anonym sa...

Du är ju galen, min vän! Jag undrar vad det är för olikfärgade bollar du köpt, till läpparna gissar jag? :-) Kram C.

Unknown sa...

Nämen Ninni, köpte du läppgunk? Du gillar ju inte sånt alls ;-)

Lasse är i Atlanta just nu, har skickat med honom en önskelista. Sist han var där (i januari) skötte han sig riktigt bra, han bara stövlade in på Sephora, sa "yes please" när första bästa säljaren kom fram och frågade om han ville ha hjälp och överlämnade önskelistan :-) Den här gången står MAC:s nya 15-palett med varma skuggor högst upp på listan, tätt följt av Hourglass Ambient Lighting Blush. Får se vad han kommer hem med! :-)

Ninni sa...

C, ja det är Eos-läppbalsam, älskar dessa och de kostar det tredubbla i Sverige.
Tina, Lasse vet vad han gör! :-) Kostade inte på mig något Hourglass-rouge för jag tyckte de var lite dyra, men de är rackarns fina. Köpte dock rouge både från Tarte och Clinique och lovar visa snart.

Evelinas blogg sa...

ÄLSKAR ALLT!!! :) Måste tillbaka, helst igår!

Ninni sa...

Ja, man åker ju dit alldeles för sällan!