onsdag 1 maj 2013

Läppbalsam-beståndet just nu

Som ni vet så är jag storkonsument av läppcerat. Jag gillar att prova massa olika sådana. Här är de jag använder just nu:
Mavala lip balm, skönt på läpparna med svag doft av vanilj. Bor i min handväska. Känns lite glammigare än Lypsyl. Inte så mycket kvar på detta som ni ser.
Crazy Rumors Candy Cane, med doft av polkagris (läs mint). Detta är veganvänligt, jag älskar alla läppcerat jag testat från Crazy Rumors, de är mjuka och goa på läpparna och känns välgörande. Finns att köpa lite varstans på nätet, tror jag köpte mitt på iHerb där de har massa olika smaker på dessa.
Hurraw! Mint lip balm, underbart skönt läppbalsam, det är mjukt i konsistensen och känns som mumma för läpparna. Dessa har jag spanat på rätt så länge, slog till när jag såg dem hos iHerb. Det som är extra bra med dessa är att hylsan inte är rund, utan oval. Det innebär att läppbalsamet inte rullar iväg om man lägger det på ett bord. Smart! Detta bor vid tevebordets ena ände. Måste ha ett cerat på varje sida om bordet beroende på var jag sitter, annars blir min familj galna på att behöva skicka läppcerat fram och tillbaka under kvällarna, hihi. Jo, jag vet att jag är lite bökig... men jag röker inte iaf!
Soap & Glory Smooch Operator, rätt så ordinärt läppbalsam på burk, doftar lite solkrämsaktigt av kokos, inte min favorit, men nu är det snart slut ändå. Står på mitt sängbord.  Är inte så imponerad av Soap & Glorys produkter faktiskt. Vet att många gillar märket.
Det här skabbiga stiftet från Dessert Essence bor på andra sidan bordet framför teven. Ingen bra kvalitet på etiketten, har inte ens legat i en ficka eller en väska och ändå ser det ut såhär, som om någon tuggat på det och vi har varken småbarn eller hund. Innehållet är dock helt ok, doftar lite apelsin och innehåller sheasmör. Även detta är köpt hos iHerb för billig peng.

iHerb har hur många läppbalsam som helst i sortimentet så man kan verkligen botanisera utan att det kostar nästan nånting! Många ligger under två dollar/st. Frakten är ju inte dyr heller, slänger alltid ned några läppcerat när jag beställer därifrån. Har ett helt gäng nya i mitt förråd så behöver egenligen inte fler, räknar just nu till 16 st oöppnade av olika sorter och har fler på väg, oj! Kanske införa köpstopp på läppbalsam? Brukar dock bli av med ett och annat, sonen har nämligen en förmåga att stoppa mina cerat i byxfickan och sen försvinner de spårlöst. Speciellt gillar han cerat med fruktsmaker. De med mint brukar han låta mig behålla.

Jag hittade en hel blogg om läppcerat häromdagen, den heter Lip Balm Wrangler, lite kul! Har ni några favoriter bland läppbalsam? Är lite nyfiken på det är några jag provat!

8 kommentarer:

Minerva sa...

Ja just det"jag röker inte i alla fall"! Den bra repliken hade jag glömt, en kompis o. jag brukade köra det där hela tiden ett tag!
Försvarets hudsalva är min favorit!

Lotta L sa...

Har mest vanligt Lypsyl, men även Carmex på burk (gillar, fast det är opraktiskt med burk, så den är hemma). Body Shops lilla burk med hallonsmak/doft, Blistex burk står bredvid sängen, men har lite väl mycket mentol i sig känns det som. Härom veckan köpte jag Yves Rocher cerat med sheasmör till dottern, tror jag köper en själv med.
Nu kommer ju solen så nu vill jag gärna ha cerat med solskydd. Vet du något bra sådant?

Ninni sa...

Minerva, Försvarets hudsalva funkar faktiskt i alla lägen!
Lotta L, Blistex-stiften finns med spf15 och de är ursköna ju! Jag gillar ju dock menthol i läppcerat.Hawaiian Tropics läppglans med spf är helt kassa, inte alls vårdande och sköna så köp inte dem.

Lotta L sa...

Tack för tips! Ska kolla Blistex stiften. Mentol känslan försvinner ju, inbillar mig att det är lite vårdande och bra för läpparna. Fast till ungarna får det nog bli nåt annat.
Kom på nu att Försvarets Hudsalva ska finnas med spf, blir nog bra till ungarna om inte annat! Tycker solstiften från Apoteket blir så vita och tråkiga.

Fröken Frodig sa...

Älskar också läppsmörj och har en liten samling ;) Hurraw är jag nyfiken på, det får bli en beställning nån gång.

@Lotta L: Jag köpte vanligt Lypsyl med spf 15 häromveckan, det fanns två dofter har jag för mej. Lemon & honey, som jag valde, men det doftar mest citrus-skarpt... lite rengöringsmedel, men inget som stör mej fast jag är ganska doftkänslig. Sen fanns det ett med typ persika/mango eller nåt liknande. Förra sommaren köpte jag ett (också Lypsyl) stift i gul hylsa med spf 30, Extreme heter det och ska vara vattenresistent. Doftar inget.

Ninni sa...

Just det, Försvarets kom ju med alla möjliga stift förra året. Nån som testat de med spf?

Lotta L sa...

Tack för tips!

Moster Lotta sa...

Gillar Love & Toast i varianten Green Tea som säljs på bl a Åhléns för ca 40 kr. Gillar även Carmex på burk trots att jag eg tycker burkar är lite ohygieniskt och kladdigt.